Skip Navigation Links

Vekil Yazar ile Çıkan ve ekibi 'Hayır!' turuna çıktı

Görevden alınan CHP İskenderun ilçe teşkilatının yerine atanan yeni yönetim ve CHP Hatay Milletvekili Aziz Yazar, 12 Eylül'deki referandumda 'hayır' k

Politika   A+a-

Görevden alınan CHP İskenderun ilçe teşkilatının yerine atanan yeni yönetim ve CHP Hatay Milletvekili Aziz Yazar, 12 Eylül’deki referandumda ‘hayır’ kampanyası çerçevesinde köyleri gezmeye başladı. Kalabalık bir ekiple köyleri gezen CHP’liler ilk olarak Kale Köyü’nü ziyaret ettiler. Köy muhtarı ve vatandaşlarla bir araya gelen CHP’li heyet, referandumdaki Anayasa Mahkemesi ve HSYK’nin yapısını değiştiren iki maddeyi halka anlattılar.

Kale, Işıklı, Konarcık, Haymaseki, Avcılarsuyu, Höyük ve Arpagedik köylerine giden CHP’liler, halkın büyük ilgisiyle karşılaştı. CHP Hatay Milletvekili Aziz Yazar ve CHP İskenderun İlçe Başkanı Zeki Çıkan, gittikleri köylerde referandumun vatandaşa hiçbir getiri sağlamayacağını dile getirdi. Milletvekili Aziz Yazar, Avcılarsuyu’nda yaptığı konuşmada, “AKP’nin 8 yıllık iktidarı boyunca sizlere ne verdiğini sormaya geldik. Sizlere hiçbir şey vermeyen bu iktidarın referandumuna ‘evet’ diyerek durumu daha da kötü bir hale getirmeye niyetimiz yok. Sizin de olmamalı. Çiftçiyi unutan, üretim yapmak yerine dışarıya bağımlı bir tarım politikası güden bu iktidara ilk tokadı referandumda vuralım. Yunanistan’dan pamuk ithal eden bir ülke durumuna geldik. Oysa çiftçiye verilecek destekle çiftçi bu toprakları verimli hale getirir” dedi.
CHP İlçe Başkanı Zeki Çıkan ise Höyük Köyü’nde yaptığı konuşmada, “8 yıllık AKP iktidarında tüm değerleri çiğnenmiş, milli servetleri talan edilmiş bir ülkeyi gördük. Sadece yandaşların zengin olduğu ve köylünün unutulduğu bir 8 yıl geçirdik. Şimdi önümüzde bir fırsat var. Bu gidişe ilk dur deyişi göstereceğiz. Referandumda ‘hayır’ diyerek yargının siyasallaşmasını da önleyeceğiz. Yüce Divan’da yargılanmak istemeyen Tayyip Bey ve arkadaşları yargıdan kaçmak ve kendi yandaş yargılarını yaratmak için referandum yapıyor” diye konuştu.

“DELEGE YAZILANLAR KÖYDEN DEĞİL”
Haymaseki Köyü’nde de köy halkının CHP İskenderun ilçe teşkilatına olan tepkisi vardı. Kongre sürecinde kendi köylerinden hiç delege yazılmadığını, yazılanların ise bu köyde oturmadıklarını söyleyen köy halkı, yenilenen bu teşkilatın da olumlu bir gelişme olduğunu söylediler. İlçe Başkanı Zeki Çıkan bunun üzerine, “Bizler göreve yeni geldik. Bu aksaklıkları da gidereceğiz. Sizi her ay ziyaret edip istişare edeceğiz. Demokratik bir parti olduğumuzu söylerken bunun da gereksinimlerini elbette yerine getireceğiz. Artık partide kutuplaşma ve küskünlükler olmayacak” dedi.
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet