Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Cilvegözü Gümrük Kapısı'ndan Yakında Çimento ve Demir de Geçecek

Zaroğlu:'Güvenlikle ilgili sıkıntılar çözüldüğü zaman demir,çimento ihracatının da başlayacağının müjdesini vermek istiyorum'

Cilvegözü Gümrük Kapısı'ndan Yakında Çimento ve Demir de GeçecekWeb
TV

Reyhanlı   A+a-

 Reyhanlı Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Necmettin Zaroğlu, Reyhanlı sınırının Suriye tarafındaki güvenlik sıkıntıları tamamen çözüldüğü zaman Cilvegözü Gümrük Kapısı'ndan demir ve çimento ihracatının da başlayacağını açıkladı.
Güvenlik nedeniyle 3 Ağustos'tan bu yana ticari geçişlere kapalı olan Cilvegözü Gümrük Kapısı'ndan çimento ve demir yüklü tırlar hariç ticari tırların geçişine tekrar izin verildi. Reyhanlı Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Zaroğlu, gümrük kapısına gelerek gelişmeler hakkında basın açıklaması yaptı.
Hatay'ın nakliye sektöründe İstanbul'dan sonra Türkiye'de ikinci sırada yer aldığını kaydeden Zaroğlu, 9 bin civarında tır filosu barındırdıklarını kaydetti.
Cilvegözü Gümrük Kapısı'nın Körfez ülkelerine yapılan ticaretin tamamında geçiş noktası olduğunu vurgulayan Zaroğlu, Hatay'ın ekonomide üstlendiği lokomotif görevine dikkat çekti. Hatay'ın Suriyelilere ensar olması noktasında da önemli rol üstlendiğinin altını çizen Zaroğlu, İdlib operasyonuyla güvenli bölgelerin oluşmasıyla birlikte Reyhanlı ilçesinin ticarette ve Suriye'nin imarında ön plana çıkacağını kaydetti.
Zaroğlu, Hatay'ın son dönemlerde olumsuz ithamlara maruz kalmasından da yakınarak, kentin güvenlik, ticaret ve turizm anlamında İstanbul ve Ankara'dan hiçbir farkının olmadığını anlattı.

"Güvenli bölgeler oluşmaya başladı"
İdlib operasyonunun verdiği ilk meyvenin, Cilvegözü Gümrük Kapısı'nın açılması olduğunu dile getiren Zaroğlu şöyle devam etti:
"Güvenlik gerekçesiyle ihracatımıza getirilen kısıtlamalar özellikle ulaştırma, lojistik, ithalat ve ihracatta sıkıntılara neden oldu. Hükümetimizin aldığı karara saygılı olduğumuzu belirtip 2 aydan beri hükümetin güvenli bölge oluşturmasını bekledik. Son olarak hükümetimizin İdlib'teki güvenlik bölgesi ile ilgili girişiminden sonra güvenli bölgeler oluşmaya başladı. Sabah saatlerinde, demir ve çimento ihracatının bu işin dışında olduğu bilgisini aldık. Bunla ilgili olarak güvenlikle ilgili sıkıntılar olduğunu aldık bu da çözüldüğü zaman demir çimento ihracatının da başlayacağının müjdesini vermek istiyorum."

 
Cilvegözü Gümrük Kapısı'ndan Yakında Çimento ve Demir de Geçecek videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar