Skip Navigation Links

Ülkemizde ve Dünyada Barış Daim Olsun

İskenderun Alevi Kültür Merkezi ve Cem Evi’nde Muharrem Ayı dolayısıyla binlerce kişiye aşure dağıtıldı.

Ülkemizde ve Dünyada Barış Daim OlsunWeb
TV

Gündem   A+a-

 Etkinlikte konuşan Alevi Kültür Derneği İskenderun Başkanı Kemal Soysüren, “Ülkemizde ve Dünyada Barış Daim Olsun” dedi.
Düzenlenen etkinliğe CHP Hatay Milletvekili Av. Mevlüt Dudu, Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, MHP İlçe Başkanı Turan Bozkurt, CHP Belen ve İskenderun ilçe teşkilatı yönetimi, Hacı Bektaşî  Veli Anadolu kültür Vakfı Şube Başkanı Dr. Halil İbrahim Ayaz, Ortodoks Kilisesi Cemaati Vakıf Başkanı Can Teymur, CHP Milletvekili adayları Dr. Yılmaz Şahutoğlu, Dr. Ender Çolakoğlu ile kalabalık vatandaş topluluğu katıldı.

 “Aleviler Tüm Mazlum Halklar için Matem Orucu Tutarlar”

Karbela, Maraş, Çorum, Sivas Şehitleri ve Tüm Şehitler için saygı duruşunda bulunduktan sonra Semah Ekibinin gösterisiyle başlayan etkinlikte açılış konuşmasını yapan Alevi Kültür Derneği İskenderun Başkanı Kemal Soysüren, Muharrem Ayı ve Aşure’nin anlam ve öneminden bahsederek ardından gündeme dair açıklamalarda bulundu. Muharrem orucu ve aşurenin Anadolu topraklarında yaşayan Alevilerin değişmeyen geleneği olduğunu belirten Soysüren, “Değerli Konuklar, Aziz misafirler, Muharrem orucu ve aşure; Anadolu topraklarında yaşayan Alevilerin değişmeyen geleneğidir. Bu gelenek Miladi 10 Ekim 680 Kerbela olayına kadar böyle gelmiştir. Hz. Hüseyin’in Kerbela’da ki şahadetinden sonra, Aleviler bu aya şükür ayı değil Matem ayı, tuttukları 12 günlük oruca da matem orucu diyerek, bu orucu 12 imama izafe etmişler. 
Değerli canlar, Matem ayında gözyaşı dökmek değil, gözlerin hakikatlere açılması gerekir. Çokta gerilere gitmeyelim bu halk yine Çorum’da, Maraş’ta, Sivas’ta insanlığın büyük utancı olan Kerbela’ları yaşamıştır. Ve Aleviler bugün dünya da Kerbela’laşan tüm ülkelerdeki, adaletsizliğe ve zulme boyun eğmedikleri ve zalimlere biat etmedikleri için, yaşam hakları ve özgürlükleri ellerinden alınmış tüm mazlum halklar için 12 gün boyunca Matem orucu tutmaktadırlar” dedi.

“Ülkemizde ve Dünyada Barış Daim Olsun”

Alevilerin bu ülkenin evlatları olarak ülkede ve dünyada toplumsal barışın daim olmasını istediklerini vurgulayan Soysüren, Alevilerin kurum ve kuruluşlarının tüm açıklamalarının ve beyanlarının hep bu yönde olduğunu söyledi. Soysüren konuşmasında şu ifadelere yer verdi; “Türkiye’de farklı kimliklerin, inanç ve kültürlerin olduğunu kabul etmek ayrışmayı değil, daha sağlıklı ve eşit koşullarda yan yana yaşanılabileceğini göstermek için, ülkedeki Caminin İmamı, Cemevi’nin Piri, Kilisenin ruhani lideri, Adaletsizliğin karşısında adaletin, Çifte standart karşısında eşitliğin, Esaret karşısında özgürlüğün, Tekçi ve dayatmacı yaklaşımlar karşısında çoğulculuğun öne çıkarılabilmesi için mücadele ederlerse, bu konularda hiç bir hesap içinde olmadan korkusuzca konuşurlarsa toplumsal barış daim olur,öfkeler diner, kin ve nefret söner.
Başkan Soysüren’nin ardından Hacı Bektaşî  Veli Anadolu kültür Vakfı Şube Başkanı Dr. Halil İbrahimAyaz, CHP Hatay Milletvekili Av. Mevlüt Dudu ve Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha  konuşmaların içinde yer aldılar. Muharrem ayının hüzün ayı olduğuna işaret eden Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, “Sadece Anadolu, Arap Alevileri değil, bütün İslamın, bu şekilde değerlendirdiğini düşünüyorum. Aşure berekettir, dostluktur, kardeşliktir, barıştır. Ben bu etkinliği düzenleyen İskenderun Cemevi yönetimine bütün canlara teşekkür ediyorum” diye konuştu.  Etkinlik Aşure Duası ve konuklara aşurelerin ikram edilmesiyle son buldu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ülkemizde ve Dünyada Barış Daim Olsun videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet