Skip Navigation Links

İskenderun, Erzin'den Kale Köyü'ne Bir Metropoldür

Büyük İskenderun hayaline, İnşaat Mühendisleri Odası İskenderun Temsilciliği ziyaretinde dikkat çeken CHP Hatay Milletvekili Aday Adayı Avukat Mevlü

Politika   A+a-


Büyük İskenderun hayaline, İnşaat Mühendisleri Odası İskenderun Temsilciliği ziyaretinde dikkat çeken CHP Hatay Milletvekili Aday Adayı Avukat Mevlüt Dudu:

İskenderun, Erzin’den Kale Köyü’ne Bir Metropoldür

Cumhuriyet Halk Partisi Hatay Milletvekili Aday Adayı Avukat Mevlüt Dudu, yoğun çalışma temposunu sürdürürken, İskenderun Körfezi’nin en etkin kurumlarından birisi olan İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) İskenderun Temsilciliği’ni ziyaret etti.
Çalışma ekibiyle birlikte İMO Başkanı Bülent Seküçoğlu, Yönetim Kurulu ve üye İnşaat Mühendisleriyle bir araya gelen Avukat Mevlüt Dudu, Cumhuriyet Halk Partisi’nin yeni dönemde gerçekleştirmeyi planladığı konuları anlattıktan sonra, İnşaat Mühendisleri’nin çalışma alanıyla ilgili yapılması gerekenleri sıraladı.
İMO İskenderun Temsilcilik Başkanı Bülent Seküçoğlu, Avukat Mevlüt Dudu’ya çalışmalarında başarılar diledi.


İnşaat Mühendisleri Odası İskenderun Temsilciliği ziyaretinde birbirinden önemli konulara dikkat çeken Avukat Mevlüt Dudu, “Genel Başkanımızın izlediği yolu izlemeyi tercih ediyoruz. Bu anlamda son dönemde, Kemal Kılıçdaroğlu’nun genel başkan seçilmesiyle birlikte, Cumhuriyet Halk Partisi’nde yeni bir çığır açılmıştır.
Bizler 12 Haziran’dan sonra halkın iktidarının geleceğini, Türkiye’de de bir çığır açılacağına inanıyoruz. CHP içerisinde ciddi bir çalışma ortamı vardır. Çok önemli çözümler üretilmektedir. Bunlardan bir tanesi, aile sigortası olayıdır.
AKP hükümetinin son dokuz yıldan bu yana, sadaka toplumuna dönüştürdüğü ülkeyi, bu durumdan çıkaracak olan ve gerçek bir sosyal refah devlet yolunda, bizim önemli bir adım kabul ettiğimiz aile sigortası olayı, zaten AKP iktidarını ve onun başbakanını oldukça panikletmiştir.

Çünkü onlar yoksulluktan nemalanıyorlar. Onlar toplumu bilerek sadaka toplumu hale getirdiler. Biz bunu yıkacağız, elbette devlet yardıma muhtaç halkına yardım etmek zorundadır. Bu sosyal devletin en önemli görevidir ama CHP İktidarında bu insan onuruna yakışır bir şekilde yapılacaktır. Ve “Aile Sigortası” bunun teminatıdır. Ben medyada ve her yerde bahsettiğim İskenderun terimini, sadece İskenderun olarak algılamalarını istemiyorum. İskenderun demekle, Arsuz, Kale ve Işıklı köylerinden Erzin Gökdere köyüne kadar olan bölge, tamamen dağın bu tarafı dediğimiz bölge İskenderun’dur ben bunu böyle anlıyorum. Zaten İskenderun bir metropol olmuştur. Yapılması gereken bölgesel anlamda çok önemli şeyler vardır. Bu bölge uzun yıllardır ön görülen bir gelişmenin içindedir şuanda, bu artık izle görülmeye ve hissedilmeye başlamıştır. Bölgemizde çok büyük nüfus artışı beklenmektedir. Nedeni, İskenderun Körfezi bölgesi dünyanın önemli enerji merkezlerinden biri olmak üzeredir. Sanayileşmeyi zaten söyleyemeye gerek yok, sanayi de yeni yatırımlar var. Sizlere de bu konuda önemli bir görev düştüğünü inanıyorum. İskenderun nüfusunun ilerleyen zamanlarda milyonları bulacağı söyleniyor, bulacaktır ama bu nüfus nerede yaşayacaktır, çocuklarını nerede okutacaklar, hangi hastanelerde tedavi görecekler? İskenderun ve bölgesi buna hazır mı? Bence değil, biran önce bunun altyapısının oluşturulması gerekir. Yeni kentsel dönüşüm alanlarının yaratılması gerekir. Burada yerel yönetimlere büyük görev düşüyor ama asla tek başına yerel yönetimlerin başarabileceği bir konu değildir.” Dedi.


 


 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet