Skip Navigation Links

Arsuz’daki bu güç birliği hep sürsün!

Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, Arsuz Kaymakamı Musa Sarı ile birlikte işadamlarına istişare ziyaretleri gerçekleştirdi

Arsuz’daki bu güç birliği hep sürsün!

Arsuz   A+a-

 Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, Arsuz Kaymakamı Musa Sarı ile birlikte ilçe genelinde üretim yapan ve istihdama katkı sunan işadamlarını ziyaret etti.  Sayek Petrol Ortağı Fadi Sayek ile başlayan ziyaretlerine Onfil Filtre Yönetim Kurulu Başkanı  Yusuf Yılmaz, Bağin Yağ Sanayi Tesisleri Müdürü İsmail Andaç ve ASAŞ Filtre Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Göçmen ile devam eden Başkan Nazım Culha ve Kaymakam Musa Sarı, işadamlarından hem sektörleri, hem de tesisleri hakkında bilgiler aldı, hem de istişarede bulundu.
 

“Filtre, bölgemizin lokomotif sektörü”

Arsuz Kaymakamı Musa Sarı ile birlikte gerçekleştirdiği ziyaretlerde işadamlarının şehrin dinamikleri olduğunu ifade eden Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, Arsuz’u geleceğe taşıma noktasında yürütülen çalışmaları anlattı.
Türkiye’deki filtre üretiminin yüzde 70’inin İskenderun ve Arsuz’dan sağlandığına dikkat çeken Başkan Nazım Culha, Türkiye’deki ilk filtre fabrikasının da İskenderun’da kurulduğunu belirterek, ilçenin lokomotif sektörlerinden olan filtrede potansiyel pazarın  yurtdışı olduğunu ifade etti.
 

“Filtre sektöründe dünya ligindeyiz”

Fil Filtre’nin kurulmasıyla birlikte atağa geçen filtre sektörünün İskenderun’daki yaygınlaşma sürecini anlatan Onfil Filtre Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Yılmaz, “Yurtdışı pazarı, filtre sektöründe bizim için olmazsa olmazlardan. Çok şükür dünya liginde olacak bir duruma geldik. İskenderun’da filtre fabrikaları kendilerini çok iyi yetiştirdi. Hem argesiyle, hem yatırımlarla, hem kaliteyle hem de markayla ilgili gerçekten Türkiye birçok ülkede söz sahibi oldu. Ve Türkiye’nin hiçbir yerinde İskenderun’daki filtre sektörü gibi markalaşmış, her şeyi üreten ikinci bir fabrika yok. Birçok şehirde filtre fabrikası var, ama her biri ayrı bir parça üretiyor. Ama tam teşekküllü üretim sadece burada var” diyerek, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

“Filtredeki ithalat vergisi bizleri sevindirdi”

ASAŞ Filtre Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Göçmen de, babaları Ahmet Göçmen’den devraldıkları bayrağı daha yukarıya taşımak için çalıştıklarını belirtirken, Nardüzü Mahallesi’nde faaliyet gösteren AGM Otomotiv de dâhil olmak üzere fabrikaların işleyişi ve idari yapısı hakkında bilgiler aktardı. Filtre sektöründe ithalata yüzde 16'lık gümrük vergisi uygulanması kararını büyük bir memnuniyetle karşıladığını ifade eden Zeki Göçmen, bunun hem daha kaliteli filtre, hem de daha fazla yatırım anlamı taşıması dolayısıyla büyük önem taşıdığını belirterek,  bu sorunun çözümünde emeği geçen herkese teşekkür etti.
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet