Skip Navigation Links

Başkan Lütfü Savaş'Mücadelemiz Sağlıklı Yaşam ve Temiz Çevre İçin'

HBB Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, HRT Akdeniz TV'de yayınlanan Gündeme Dair adlı program ile Mazman Medya Grup Radyolarının canlı yayın konuğu oldu.

Başkan Lütfü Savaş'Mücadelemiz Sağlıklı Yaşam ve Temiz Çevre İçin'

Medya   A+a-

 Hatay Büyükşehir Belediye(HBB) Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, HRT Akdeniz TV'de yayınlanan Gündeme Dair adlı program ile Mazman Medya Grup Radyolarının canlı yayın konuğu oldu. Programda Başkan Savaş Hatay’a yapılan dev yatırımlara yönelik açıklamalarda bulundu. 
 
Hatay’ın 15 ilçesinde altyapıdan üstyapıya kadar var olan eksiklerin farkında olduklarını ve birçok büyük projenin hayata geçirildiğini belirten Başkan Savaş, Hatay’ın Büyükşehir olmasından bu yana İskenderun(Bekbele), Samandağ, Kırıkhan, Reyhanlı Dörtyol, Erzin, Antakya(Serinyol) ve Antakya(Narlıca) olmak üzere Hatay’a 8 yeni Atıksu Arıtma Tesisi kazandırdıklarına dikkat çekti. 
 
Asi Nehri’nin hem kendileri hem de kent için çok önemli olduğunu ifade eden Başkan Savaş,  Devlet Su İşleri’nin(DSİ) Asi Nehri üzerinde yapması gerekenleri Büyükşehir’in yaptığına dikkat çekerek, Asi Nehri’ni kirleten unsurları döşenen en büyük boyut olan 1200’lük borulara aktarılacağı kanal hattı çalışması yaptıklarını belirtti.
 
Merkez ilçelerin iki yakasından akan atıksuları Antakya(Turunçlu) Atıksu Arıtma Tesisi’ne verecek şekilde toplayacaklarını ve 4 bin 493 metrelik kısmın 4 bin 400 metresinin tamamlandığını ifade eden Başkan Savaş, bununla beraber dünyada 5., Avrupa’da 2., Türkiye’de ise en büyük kapasiteye sahip Küçükdalyan-Atıksu MBR (Membran Biyoreaktör) Teknolojili Atıksu Arıtma Tesisi’ni inşa ettiklerini ve temiz bir Asi Nehri için mücadele ettiklerinin altını çizdi.
 
Vatandaşlarımızın yaşamını sağlıklı şekilde ve temiz bir çevrede sürdürebilmesinin yanı sıra temiz çevreyi gelecek nesile sağlıklı şekilde taşımak amacıyla yatırımları sürdürdüklerine vurgu yapan Başkan Savaş, bu anlayışla Büyükşehir’in kurulduğu günden bu yana Hatay’a 1517  km içmesuyu hattı, 809 km kanalizasyon ile yağmursuyu hattı döşediklerinin altını çizdi.
 
“Hatay’ın çok ciddi bir altyapı ihtiyacı olduğuna ve bu ihtiyaçları karşılamak için mücadele ediyoruz” diyerek konuşmasına devam eden Başkan Savaş, “içmesuyu, kanalizasyon, yağmursuyu ve arıtma tesisleri bir kentin en temel ihtiyaçlarıdır. Bu temel ihtiyaçlar insanlık ve gelecek için çok önemli. Bunların bittiği noktalarda üst yapıyı en iyi şekilde yapmak için çabalıyoruz” dedi. 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet