Skip Navigation Links

'Sabote Etmek İstediler'

Hatay Milletvekili Fuat Çay yaptığı basın açıklamasında şöyle dedi

Politika   A+a-

Hatay Milletvekili Fuat Çay; 5 Yılda Aday Adayı Olup Aday Olmayınca Da Parti Aleyhine Utanmadan Çalışanlar Seçimler Gelince de Tekrar Aday Adayı Olarak İsteyenler Ve Hiçbir Zaman CHP’ye Oyları Nasip Olmayanlar Bu Mitingi Sabote Etmeyi Utanmadan Planlamışlardır.
Hatay Milletvekili Fuat Çay yaptığı basın açıklamasında şöyle dedi:
“ Bilindiği gibi 10 gün sonra yani 12 Eylül de Anayasa değişikliği ile ilgili referandum yapılacaktır. Bu referandum rutin sıradan evet çıksa da hayır çıksa da Türkiye’ de bir şey değişmeyecek değildir.
Bu referandumla yani 13 Eylül günü Türkiye de ya laik demokratik hukuk yapısı ve parlamenter sistem ve yargının bağımsızlığı devam edecek Ya da 13 Eylül sabahı Türkiye de hiçbir şey eskisi gibi olmayacak Türkiye eksen değişikliği ile yargının siyasetin emrinde siyasetin talimatıyla yönlendirilmiş bir kurum haline gelecek ve milli egemenlik değil AKP’nin her alanda egemen olduğu yargıyı da yönlendirdiği AKP dikta rejiminin egemen olduğu bir Türkiye olacaktır.
Bu bağlamda Türkiye de duyarlı partili partisiz tüm vatandaşlarımızın Türkiye adına seferber olduğu bir süreci yaşamaktayız.
Bu çerçevede genel başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu azami çaba göstererek yüzlerce ilçe yanında 81 ili gezerek miting düzenlemektedir.
Bu çerçevede 1 Eylül günü de Hatay da miting düzenlemiştir. Katkı sağlayan kendiliğinden gönüllü olarak gelen ve gelmeyen vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Miting bilindiği gibi görkemli olmuştur.
Mitingler partiyi yüceltmek kamuoyunu lehe çevirmek kitlelere moral vermek ve partinin düşüncelerini ortaya koymak sn. genel başkanları dinleyerek bir şeyler almak için yapılır.
Parti mitingleri ortak bir ruh ortak bir anlayış ortak duyguların paylaşıldığı toplantılardır.
Hatay da dün sn Genel Başkanımızın düzenlediği görkemli mitingde CHP’lilere sosyal demokrat ve demokratlıkla bağdaşmayan tutumlar sergilediği açıkça anlaşılan birileri tarafından organize edilen milletvekillerinin tanıtım sırasında bana dönük bir grup gurup tarafından yuh çekilerek organize protesto yapılmıştır.25 yıl gençlik kollarından başlayan CHP’ye hizmet mücadelemde örgüt ana kademelerinde Parti Meclisi MYK Grup Başkan vekilliği ve kısada olsa bakanlık görevlerinde hizmet etmiş bulunmaktayım.
12 Eylül ün kapattığı CHP’nin 1992 de yeniden kuruluşunda 1991 Milletvekili seçimlerinde önseçimde 2.sıra tercihinde 1. sıraya yükselerek seçildiğim SHP den yani iktidardan istifa ederek, muhalefet olan CHP’nin kurulması ve 20 kişilik gurup kurulmasında yer aldım.
Politik yaşamım ve milletvekili görevim süresinde partime Türkiye ye ve hemşerilerime hizmet etmeği her şeyden önce kutsal saydım.
Siyasi yaşamım boyunca parti içinde komplolara alet olmadım bildiğim doğrulardan ayrılmadım. Verdiğim sözden asla dönmedim dönek olmadım. Partime ihanet etmediğim gibi ihaneti düşünmedim.
Parti her zaman gönüllü bir şey beklemeyerek çalışan arkadaşlarıma yanımda olsun yada olmasın her zaman değer verdim ve saygı duydum.
Parti içi demokrasiye değer verdim. Seçim sisteminin değiştirilerek Tercih sistemi olduğuna inandığım içim 4 yıldan bu yana bu yıl dahil yasa tasarısı verdim.
Partimde aday adayı olan tüm arkadaşlarımıza saygılı oldum.Referandum ile ilgili olarak gece gündüz çalışırken görkemli Hatay mitinginde bu partimiz adına beni üzdüğünü ifade etmek isterim.
Çirkin ahlaktan yoksun siyaseti kapkaç olarak yapan siyasette iftira ve komployu yöntem olarak gören insanlar tarafından yapıldığını herkes tarafından net olarak bilinmektedir.
Siyasette bir yere gelmeyi bir yere geldikten sonra emek vermeden koltuğa yapışmayı,partiye hizmetle değil erdemsiz tutum ve davranışları yöntem olarak görenler
5 yılda aday adayı olup aday olmayınca da parti aleyhine utanmadan çalışanlar seçimler gelince de tekrar aday adayı olarak isteyenler ve hiçbir zaman CHP ye oyları nasip olmayanlar bu mitingi sabote etmeyi utanmadan planlamışlardır.
Hatay halkı emektar partili arkadaşlar bunları çok iyi bilmektedir.
Ayak oyunları ile yanlış bilgi iftira ve komploları yöntem olarak bilenler CHP li olamaz. Demokrat olamaz. CHP’li olmak için demokrat olmak lazım.
Bu tür ayak oyunları tehdit şantaj partililere dayak attırarak kimse koltuğunu korumayacağı gibi kimse de bir yere gelmeyeceği, Hatay ve CHP kamuoyu çok iyi bilmektedir. Bu komploların içinde olanlar mutlaka anlayacaklardır.
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet