Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Arsuz’daki Bu Tesis Herkese İyi Gelecek

Arsuz’da sanatseverlere ev sahipliği yapacak olan Gökmeydan Kültür ve Sanat Merkezi’nin temeli törenle atıldı

Arsuz’daki Bu Tesis Herkese İyi GelecekWeb
TV

Arsuz   A+a-

 Arsuz’u modern kentin gerektirdiği gibi şekillendirmek için büyük çaba harcayan Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, sanatsal ve kültürel etkinlikleri yaygınlaştırmak, daha rahat bir ortamda halkla buluşturmak için hedeflediği vizyon projelerden birinin temelini daha törenle attı.  İlçede eksikliği ciddi anlamda hissedilen Kültür ve Sanat Merkezi’ni Arsuz’a kazandırmak için Gökmeydan Mahallesi’nde gerçekleşen temel atma törenine Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha ve eşi Selda Culha’nın yanısıra Hatay Vali Yardımcısı Hasan Volkan Köksal, CHP Milletvekilleri Selin Sayek Böke, Hilmi Yarayıcı, Mevlüt Dudu ve Birol Ertem, Arsuz Kaymakamı Musa Sarı, muhtarlar, siyasi parti yöneticileri, STK temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.
 

“Bu merkez Arsuz’a değer katacak”

Gökmeydan Kültür ve Sanat Merkezi’nin fiziki yapısı hakkında bilgiler veren Arsuz Beleidyesi Fen İşleri Müdürü Aşkın Yetimoğlu, “İlçemize kültürel ve sanatsal anlamda değer katacak olan Gökmeydan Kültür ve Sanat Merkezimiz Fen İşleri Müdürlüğümüzce 2 milyon 730 bin lira bedelle ihale edilmiş olup, yapım süresi 430 gün olarak belirlenmiştir. 2567 metrekarelik alanda yapılmakta olan tesisimiz betonarme ve çelik konstrüksiyon olarak tasarlanmıştır. Oturumu 998 metrekare olup, toplam inşaat alanı 1214 metrekaredir. Tesisimizde çok amaçlı toplantı salonu, gösteri ve tiyatro sahnesi, sergi salonu, fuaye alanı, tiyatro gösterileri için hazırlık odaları, atölyeler ve idari bina yer almaktadır. Salonumuz 400 kişilik kapasiteye sahiptir. Dış çevresinde otopark, yürüyüş alanları ve yeşil alanlar mevcut olup, estetik bir mimariye sahiptir. İlçemize değer katacak olan bu tesisin hayırlı uğurlu olmasını dilerim” dedi.
 

“Arsuz’un Çehresi Değişiyor”

Modern kentin gerektirdiği birçok hizmeti daha Arsuz’a kazandırmak için çalışmalarının aralıksız devam ettiğini söyleyen Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, “Arsuz kentleşme yolunda, modern bir kent olma yolunda hızla ilerlemektedir. Halkı denizle buluşturmanın yanı sıra, kent meydanları, nikah salonu, spor kompleksleri, parklar, kadın ve kültür evi, gençlik merkezi, semt pazarları gibi pek çok hizmetin yanısıra şu anda temelini atacağımız Gökmeydan Kültür ve Sanat Merkezi bu kentin çehresini bir bütün değiştirecektir. Arsuz Belediyesi olarak göreve başladığımız günden beri rutin belediyeciliğin yanı sıra sosyal, kültürel ve sanatsal etkinlikleri çok fazla önemsemekteyiz ve bu tür etkinlikleri yapmak adına da çok ciddi çabalar sarfediyoruz. Fiziki mekânların yetersizliği veya bu etkinlikleri yaptığımız salonlarda yaşadığımız sıkıntılardan yola çıkarak, etkinliklerin konseptine uygun bir şekilde, daha rahat bir ortamda yapılması için uzun süredir proje ve ihale çalışması içerisinde bulunduğumuz bu merkezimizin nihayet bugün temelini atıyoruz. Tamamlanması için bir yıllık bir süre öngörülüyor. Ama, inşallah daha kısa sürede biter. Hali hazırda Nardüzü’nde bir kadın kültür ve gençlik merkezimiz, Üçgüllük’de de bir kültür sanat evimiz halkımızın hizmetine sunulmuştur.  Takdir edersiniz ki; bir ilçeyi toparlamak, geleceğe hazırlamak, ihtiyaçlarını gidermek kolay değil. Bu çok yönlü bir çalışma gerektiriyor. Merkezi yatırımlar, büyükşehir belediyesi yatırımları ve ilçe belediyesinin yatırımları şu anda eş zamanlı olarak ilçemizde yapılmaktadır. Bizleri yetki alanımızda olup olmaması bizi ilgilendirmiyor.  Halkımız için gerekli bir hizmet ise o hizmetin merkezi neresiyse oraya gidiyoruz ve gerekli başvuruları yapıyoruz.  Göreve geldiğimizde söylediğimiz projelerin hemen hemen hepsini bitireceğiz. Söz verdiğimiz gibi hizmetlerimizi yapıyoruz ve yapmaya da devam edeceğiz” derken, ilçeye prestij kazandıracak olan yeni hizmet binasının proje aşamasında olduğunu belirterek, yapılan çalışmaları anlattı.

“Arsuz, ülkenin gözbebeği”

Gökmeydan Kültür ve Sanat Merkezi’nin kültür ve sanat müdavimleri için buluşma noktası olacağını söyleyen Arsuz Kaymakamı Musa Sarı ise, “Arsuzumuzun insanı hizmetin en iyisine, en güzeline layık. Bizler yerel yöneticiler olarak arzu ediyoruz ki; Sizlerle her gün devletimizin, kamu kurumlarımızın, belediyemizin çeşitli yatırımlarıyla temel atma ve açılış törenleriyle, sosyal ve kültür etkinlikleriyle bir araya gelelim... Bunu da tüm kurumlarımızla uyum içerisinde, omuz omuza, birbirimize destek olarak yapmaya çalışıyoruz. İlçemiz deniz turizmiyle, doğa ve su sporlarıyla, kültür ve sanat etkinlikleriyle bölgenin olduğu gibi ülkenin de gözbebeği konumunda. Biz de buna hem fiziki hem de sosyo - kültürel anlamda bir takım katkılar sunabilmek adına gayret gösteriyoruz. Temelini atacağımız yatırım da bölgenin ve ülkenin kültür ve sanat etkinliklerinin müdavimlerinin buluşma noktası olan ilçemizde çok büyük eksikliğini hissettiğimiz kültür ve sanat merkezi ihtiyacını giderecektir” dedi.

“Bu temel aydınlık yarınların Türkiyesi için”

Kültür ve sanat merkezi ile birlikte yarının aydınlık Türkiye’sinin de temellerini attıklarını söyleyen CHP İzmir Milletvekili Selin Sayek Böke, “Bugün burada temelini attığımız şey aslında bir bina değil, bilim ve kültür üzerine inşa edeceğimiz yarının aydınlık Türkiye’sinin temelleri diye düşünüyorum. Biz bir resme dalıp bin hayal kurabilen, bir tiyatro sahnesinde kendi hayatını ve geleceğini gören ve bunlarla büyüyen çocukların yücelteceği bir Türkiye hayali kuruyoruz. Ben bugün burada temelini attığımız aydınlık Türkiye hayaline ortak olan ve bugün burada göreceği sanatla, bilimle ve kültürle bunu bu binanın dışına taşıyarak geleceğin Türkiye’sini inşa edecek olan çocuklara bu imkânı sağlayan herkese gönülden teşekkür ederim” şeklinde konuştu.

“Bir kültür merkezi Türkiye’yi 

derinden sarsacak izler bırakır”

Bir sanatçı ve uzun süredir solistlik yapmış biri olarak sanatın önemini anlatan CHP Hatay Milletvekili Hilmi Yarayıcı da, “Sanata ilişkin söylenecek çok şey var aslında. Sanat insanlık tarihinin her döneminde çok önemli bir olgu ve ihtiyaç olmuştur. Çünkü toplumların ilerlemesinde en önemli öğelerden biridir sanat. Ancak, toplumların altyapısını ekonominin oluşturduğu, dinin, siyasetin kültür ve sanatın bunun üzerinde şekillendiği bir üst yapı kurumu olduğunu bildiğimiz ve her ülkede ekonomi değiştikçe, kötüleştikçe kültür ve sanatın da buna bağlı olarak değiştiğini ve kötüleştiğini bildiğimiz gerçeğinden yola çıkarak söylüyorum; Değişmeyen tek şey sanatın ağırlığı, sanatın olgunluğu, sanatın içeriği, işlevi ve işlevselliği… Dolayısıyla ne yazık ki; ülkemizde sanatçının, heykeltraşlarımızın, müzisyenlerimizin, dizi film ve oyuncularının, senaristlerin desteklenmesi gerekirken, ne yazık ki bu işte siyasallaşmıştır. Ancak, sanat siyasetin üzerinde bir olgudur. Hatta Shakespeare’in  bir sözü var, “Bir ulusun türkülerini yapanlar, yasalarını yapanlardan daha güçlüdür” der ve bu hep böyledir. Bu nedenle sanata ket vurulmaz, sanatçı susturulmaz, sanatçı deryadır ve ürettiği değerlerle var olur. Halkının düşüncelerini ifade eder. Kültür de bütün toplumların yarattığı maddi ve manevi olguların tamamıdır. Belediye başkanımızın ve personelinin ürettiği – yarattığı şey, elbette başta Arsuz’u, İskenderun’u, Hatay’ı ama en genelde Türkiye’yi derinden sarsacak, ileriye bir adım atılabilecek bir çalışmanın ürünü olduğu için bir kez daha kendi adıma sizler adına tebrik ediyor, başarılar diliyorum” derken, sözlerine Ahmet Arif’in Anadolu’yu en iyi tarif eden şiiriyle sonlandırdı ve kültür merkezi tamamlandığında da konser sözü verdi.
 

“Arsuz, kent kimliğini kazandı”

Arsuz’un kısa sürede kazandırılan hizmetlerle kent kimliğine kavuştuğunu  söyleyen CHP Hatay Milletvekili Mevlüt Dudu da, “Arsuz’da, Arsuz Belediyesi’nin veya büyükşehir belediyesinin her etkinliğinde yaklaşık 3,5 yıl öncesine gidiyorum. Seçimlerden önce kent anlamında Arsuz diye bir şey yoktu. 8 belde – 26 köy.. Dev bir tarihi ve kültürel kimlik var ama kent kimliği yoktu. Hep söyledik; en zoru Arsuz Belediyesi’nin işi dedik. Şimdi aradan geçen bu süreç içerisinde Arsuz’daki her etkinlikte ve hizmette aklıma bunlar geliyor. Yapılan her hizmetle Arsuz’un giderek kent kimliğini kazanmakta olduğunu görüyorum. Sıfırdan kurulan bir belediye ve kısa sürede bu aşamaya gelindi. Ben Arsuz’un bugünlere gelmesinde emeği geçen başta Arsuz Belediye Başkanımız Nazım Culha’ya, bütün belediye çalışanlarına, emekçilerine sonsuz teşekkür ediyorum” dedi.
Yapılan konuşmalar ve kurban kesilmesinin ardından Başkan Nazım Culha, prokol üyeleri ve davetliler butana basarak Gökmeydan Kültür ve Sanat Merkezi’nin temeline ilk harcı attı.
 
 
Arsuz’daki Bu Tesis Herkese İyi Gelecek videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar