Skip Navigation Links

Müftüden Mevlit Kandili Çağrısı

İskenderun müftüsü Hamdi Kavillioğlu her yıl kutlanan Hz. Muhammed'in doğumunun müjdelendiği günde bütün İskenderun halkını Mevlit Kandilini Merk

Gündem   A+a-

İskenderun müftüsü Hamdi Kavillioğlu her yıl kutlanan Hz. Muhammed’in doğumunun müjdelendiği günde bütün İskenderun halkını Mevlit Kandilini Merkez Kaptanpaşa Caminde kutlamaya davet etti. İskenderun Müftüsü Hamdi Kavillioğlu, 25 Şubat Perşembe günü Cumaya bağlayan gece, yüce yaratıcının insanlığa gönderdiği en son rahmet elçisi, ilahi vahyin son halkası peygamber efendimiz Hz. Muhammed’in (as) Mevlit kandilini ardak edeceğiz. Milletimiz ve bütün İslam âlemi her yıl yeni bir heyecanla mesajı anlamak ortaya koyduğu eşsiz örnek ahlakını özümsemek, ona duyulan engin ve içten sevgiyi gönüllerden sözlere ve toplumsal bilince aktarmak düşüncesiyle asırlardır ona dünyaya gelişini Mevlit kandili olarak kutlanmaktadır, dedi.

İskenderun müftüsü Hamdi Kavillioğlu sözlerine şöyle devam etti: Mevlit Kandili insanı insan yapan bütün güzelliklerin odaklandığı bir şahsiyet olan Hz. Peygamberin doğumunu kutladığımız onun bireysel ve toplumsal hayatımızı aydınlatan insanlık ve merhametini, kerem ve cömertliğini, kısaca insanlığa sunduğu değerleri anlayıp hayatımızı onun yüce ahlakıyla güzelleştirdiğimiz bir tazelenme mevsimidir.

Hz. Peygamberi sevmek ve onu örnek almak demek onun insanlığın ve kalıcı mutluluğu için yaptığı çağrıyı günümüze taşıyarak hayatımıza yansıtmak davranışlarımızı onun örnek ahlakına, emir ve tavsiyelerine göre şekillendirmek demektir. Giderek dünyeviliğe, bencilliğe çıkar ve hazza dayanan bir hayata yönelen çağımız insanlarının, onun örnekliğine manevi önderliğine sevgisine ve onu anlamaya ve sevmeye son derece ihtiyacı vardır. İşte mevlit kandili Hz. Peygamberin bizlere sunduğu bütün değerleri ve yol gösterici öğütlerini anlama ve bu anlayışla yaşama ve yenilenme zamanı ve fırsatı olarak algılanmalıdır.


İskenderun müftüsü Hamdi Kavillioğlu 25 Şubat Perşembe günü yatsı namazına müteakip Merkez Kaptanpaşa Camiinde merkezi sistemle vaaz verileceğini ve Mevlit programı icra edileceğini belirtti. Mevlit kandilinin tüm insanlığa sevgi barış ve huzur getirmesini kandilin Sevgili Peygamberimizi daha iyi tanımamıza vesile olmasını Yüce Allah’tan niyaz ettiğini ve bütün İskenderunlu vatandaşların ve İslam âleminin Mevlit Kandilini tebrik ettiğini ifade etti.

 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet