Skip Navigation Links

Samandağ Meclisi de sakin geçti

Toplantı CHP, ÖDP ve DSP meclis üyeleri örnek davranış sergileyerek tartışmasız geçti.

Politika   A+a-

Samandağ Belediye Meclisi,2010 Mart ayı toplantısını belediyenin hizmet binasının tadilatı nedeniyle başkanlık makam odasında yapıldı. Toplantı CHP, ÖDP ve DSP meclis üyeleri örnek davranış sergileyerek tartışmasız geçti.

Toplantıya ÖDP, CHP ve DSP meclis üyelerinin katılımıyla Belediye Başkanımız Mithat Nehir başkanlığında yapılarak gündemdeki maddeler görüşüldü. CHP meclis üyesi Av. Anıl Cevahir Can, talebi üzerine Cuma Dalgıç anısına bir dakikalık saygı duruşu yapıldı.
Toplantıda CHP meclis üyesi Sami Gözen ek önergeler sunarak önergesinde şunları söyledi: “Bu güne kadar belediyemiz tarafından kaç metre kara parke taşı ihalesi verilmiştir? Hangi firmalara verilmiştir? bu güne kadar kaç hayırsever kaç metre parke taşı döşemiştir.? Bu güne kadar haklatan parke taşı ile ilgili ne kadar para toplanmıştır.? Ve resmi makbuz alınmışımdır? 2010 yılında hangi Sokak ve Cadde parke taşı yapımı için programa alınmıştır”. Ayrıca Meclis üyesi Gözen Parke taşı ihalesi verileceği zaman Meclis Üyelerine bilgi verilmesi konusunda öneride bulundu.
Belediye başkanı Nehir Sami Gözen’nin önergeleri özerine şu açıklamada bulundu: “ Daha önce bu konuyla ilgili açıklama yaptım. Zaman ayırın istediğiniz zaman gelin birlikte inceleyelim. Yapılanlarla ve hesaplarla ilgili gelin size brifing verelim. Alnımız ak belgelerle yazılı, sözlü dosyaları önünüze koyarız. Kimsede kaygısı, şüphesi olmasın. Kaygısı olan gelsin incelesin yaptıklarımız gizli saklı değil açık. Bu İlçe yararına çalışmalarımızı sürdürüyoruz.”dedi.
Daha sonra toplantıda Başkan Yardımcılığı kadrosuna ÖDP meclis üyesi Mehmet Ali Kamacı oy birliği ile atanarak aylık ödenecek tutarının tespiti hususu görüşülüp karara Belediye başkanı Ödeneğinin 3/2 verilmesine karar verildi.
Toplantıda söz alan DSP meclis üyesi Mişel Atik, “ Samandağ Lisesi ve Hastane civarı bütün alternatif yollarının açılmasını talep ediyorum. Sağlık denetlemelerinin artırılmasını ve naylon poşetlerin tehlike saçtığından daha da az kullanılması konusunda belediyenin bir çalışma yapmasını istiyorum.
ÖDP meclis üyesi Behzat Can , “Bilge Enerji şirketi tarafından İlçe merkezinde ve civarında 182 adet rüzgar santrali kurulmak isteniyor. Bu bir göç demektir. Enerji santrallerinin yerleşim alanları içinde kurulmasına karşıyım.”dedi.
Ayrıca toplantıda rüzgar santralleri ile ilgili komisyon kurularak santrallerin ne kadar zararlı, ne gibi etkileri araştırılarak belediye ortak karar alacağını bildirildi.
1-Bir önceki meclis tutanak özetinin görüşülüp oy birliği ile karara bağlandı.
2-Belediyemizin içmesuyu inşaatı işinde kullanılmak üzere İller Bankasından kredi alınması ve bununla ilgili İller Bankasına yetki verilmesi, işlemleri yürütmek üzere Belediye Başkanı’na yetki verilmesi ayrıca söz konusu işin yapımının bir yılda tamamlanamayacağından yıllara sari olarak yaptırılması hususunun görüşülüp oy birliği ile kabul edildi. 3-Belediyemizin Halihazır harita yapım işi ile ilgili, İller Bankasına yetki verilmesi ve bununla ilgili işlemleri yürütmek üzere Belediye Başkanı’na yetki verilmesi hususunun görüşülüp oybirliği ile karara bağlandı. 4-Belediyemiz Meclisinin 05.02.2010 tarih ve 2/6 sayılı kararıyla Mart toplantısında görüşülmesine karar verilen İmar planı tadilatlarıyla ilgili vatandaşlarımızın beş adet talep dosyalarının görüşülüp 5 dosyanın da imar planı yerlerinin denetlenmesi üzere oybirliği ile komisyona havale edildi. 5-Samandağ Kaymakamlığı Malmüdürlüğünün 26.02.2010 tarih ve 630 sayılı yazıları ile talep edilen, İlçemiz Çiğdede Mahallesinde kain ve şehir imar planımızın 30K-ID nolu imar paftasında yer alan mülkiyeti Hazine’ye ait 1957 ve 1958 sayılı parsellerdeki imar tadilatının görüşülüp oy birliği ile komisyona havale edildi. 6-Belediyemizde münhal bulunan Başkan Yardımcılığı kadrosuna 01.03.2010 tarihinde 5393 sayılı Belediye Yasasının 49. Maddesine istinaden atanan meclis üyesi Mehmet Ali Kamacı’nın, aynı yasanın aynı maddesine göre aylık ödenecek tutarının tespiti hususunun görüşülüp belediye başkanının 3/2 maşının verilmesine oy birliği ile kabul edildi. 7-Belediyemiz Meclisinin Nisan ayında yapacağı 2 Nisan Cuma günü saat 10:00’da yapılmasına karar verildi.

 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet