Skip Navigation Links

Abacı Hatay'ın Sorunlarını Ele Aldı

Abacı, Anıl Otel'de düzenlediği basın toplantısında, partisinin 12 Haziran'da iktidara geleceğini ifade etti.

Politika   A+a-

Abacı, Anıl Otel'de düzenlediği basın toplantısında, partisinin 12 Haziran'da iktidara geleceğini ifade etti. CHP'ye ilginin her geçen gün arttığını belirten Abacı, ''Bizler de halkın içinden biriyiz, halkın sorunlarını çok iyi biliyoruz'' dedi. AK Parti Hükümeti'nin ülkeyi iyi idare edemediğini ileri süren Abacı, ''Esnafın, çiftçinin, memurun, işçinin durumu ortada, işsizlik aldı başını gidiyor, CHP iktidarında tüm sorunlar ortak akıl ile çözülecek'' dedi. Partisinin Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile yeni bir rüzgar yakaladığını ifade eden Abacı, ''Bizler de CHP'nin iktidara gelmesi için gece gündüz demeden çalışacağız, sıkmadık el, çalmadık kapı bırakmayacağız'' diye konuştu.
Abacı kendini tanıttı.
Anıl Abacı toplantıda önce kendini tanıttı ardından neden CHP ve neden Milletvekili olmak istediğini ve yapacağı projeleri bir bir açıklayan Abacı hizmet için yıla çıktığının altını çizdi.

Abacı “ Ben 5 Nisan 1978 yılında İskenderun’da Süleymaniye Mahallesi Latif Apartmanı 13’Nolu Dairede dünyaya geldim. İlk, Orta ve Lise öğrenimimi İskenderun’da, Üniversite eğitimimi ise Kıbrıs Doğu Akdeniz Üniversitesi İşletme ve Ekonomi Fakültesinde aldım. Üniversite eğitiminden sonra Amerika’da Ekonomi ve Pazarlama eğitimi aldım. İngiltere ,Almanya,Avusturya,İtalya,Fransa, ispanya,Yunanistan,Macaristan,Fas ve Suriye Ülkelerinde yöneticilik,Ekonomi,Finans ve Liderlik eğitimleri aldım.Şu an Otomotiv, Turizm, Sigorta ve Gıda sektöründe faaliyet göstermekteyiz.
Evi ve bir çocuk babasıyım. İleri düzeyde İngilizce ve Arapça bilmekteyim.Ayrıca şu an İskenderun Engelliler Derneği Başkanlığını yapmaktayım.


NEDEN CHP?
Sayın GN. BŞK. Kemal Kılıçdaroğlu’nun Sosyal Demokrat çizgisinin çözüm noktası olması halkın iktidarının Laik ve Bağımsız Türkiye Cumhuriyetinde Atatürk’ün izinde yaşatılmış olması.
NEDEN MİLLETVEKİLLİĞİ?
Ekonomideki sıkıntılar ve halkımızın beklentilerini yakından takip eden biri olarak toplumda ve bölgemizde daha fazla insanımıza faydalı olabilmek adına Eğitimimle, enerjimle,vizyonumla ve tüm değerlerimle halkımız için var gücümle çalışmak.
Halkımıza faydalı olabilmek adına yeni projeleri hayata geçirmek için.
TÜRKİYENİN, İSKENDERUN VE HATAYIN SOSYO EKONOMİK YAPISI, SIKINTILARI VE ÇÖZÜMLERİ?
Her yıl 350.000 üniversite öğrencisi mezun oluyor, iş bulabiliyorlar mı?
Bölgemizde 500-600 TL’ye iş bulmaya çalışan mezunlarımız var. İşsizliğin bir çok sebebi var.
Şirketlerin evlilik yapması ve teknolojinin gelişmesi istihdamı olumsuz etkilemektedir. Alternatif istihdam alanı, bakın bilişim sektöründe Hindistan beyin ihracatı yapıyor.Neden biz böyle bir yeni iş alanı yaratamayalım?
EKONOMİYİ CANLADIRMAK İÇİN ÜRETEN BİR TÜRKİYE OLMAMIZ GEREKLİ
İlçemizde zirai donatım kurumu, karayolları müdürlüğü neden kapatıldı? Bakın tarım alanlarımız yok ediliyor, ithal tarım ve tarım hayvancılık getirildi.Bölgemizden Orta Doğuya yüzlerce tır ihracatı yapıyorduk,Amik ovası durma noktası Doğu Anadolu’ya hayvancılık için sağlanan %40 destek bölge tarımı içinde verilmeli.Çiftçimiz, emekçimiz teşvik edilmeli.3,5 TL mazotla nasıl eksin ve ne kadara satsın?
Hatay’da 40.000 kişi balıkçılıktan geçiniyor. Fakat balıklar hangi ortamda yaşayacak? Termik santraller suyun ısınmasına neden oluyor. Gelişmiş ülkelerde alternatif doğal enerji kaynakları yatırımları yapılıyor. İstemediğimiz halde ozon tabakasının incelmesi güneş ışınlarını daha da güçlenmesi bölgemizde bu durumu avantajlı hale dönüştürüp güneşi bol bölgemizde termik santraller yerine güneş enerjisini kullanmalıyız. Sağlık sektörü yetersiz, bakınız yerleşim ve yoğun trafik akışı olan yerlerde, örneğin Arsuz yolunda kaza yapanlara acil yardım noktaları oluşturmak.

STRATEJİK KONUMA HAİZ DEVLET KURUMLARI BİLE ÖZELLEŞTİRİLDİ !!
Ne kadar halkımıza yansıdı? Nasıl Katma Değerler kazandılar?
Turizm ile aynı zamanda bir ağır sanayi kenti olan bölgemiz nasıl kalkınacak?
Hazine müsteşarlığınca(HATAY) 3.ü Bölge’nin yatırım teşvik oranları düşürüldü!
31.12.2010 itibariyle yatırıma katkı oranı %40 tan %20 ye
Vergi indirim oranı %80 den %60 a
Ve sigorta primi işveren hissesi 5 yıldan 3 yıla çekildi...
Yatırımcılarımızı nasıl destekleyecek, nasıl cesaretlendirecek, istihdamı nasıl artıracağız. Bu teşvik oranlarının tekrar yükseltilmesi sağlanacak, bunun için Ticaret ve Sanayi odalarının, tüm Sivil Toplum Örgütlerinin, Medyamızın ve Halkımızın desteğini alacağız.
KAYIT DIŞI EKONOMİ ENGELLENECEK BAKINIZ,
Torba yasasının çıkışı sebebi de kayıt dışı ekonomiyi kontrol altına almamaktandır.
Cumhuriyet Halk Partisinin iktidarıyla tüm bu olumsuzluklar son bulacak.
SOSYAL SIKINTILAR
Türkiye’de ki etnik sosyal ve kültürel çeşitlilikten çok daha fazlasını bünyesinde barındırabilen gelişmiş ülkeler var, onlar toplumsal refahı nasıl yakalayabilmiş?
Bunu çözüme kavuşturacak olan partimiz sosyologlarla ve toplum bilimcilerle birlikte bu sorunu da aşacaktır.

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet