Skip Navigation Links

Sizlere efendilik değil hizmetkarlık yapacağız

Baba ocağı Akçay'da depoladığı moral ve motivasyonla mitinglerde fırtına gibi esen AK Parti Belediye Başkan Adayı Seyfi Dingil:

Politika   A+a-

Ak Parti Belediye Başkan Adayı Seyfi Dingil, baba ocağında muhteşem bir başlangıç yaptı. Miting serilerine baba ocağı Akçay’dan start veren Seyfi Dingil’in duygulu anları görülmeğe değerdi.
Yüzlerce Akçaylı gencin İskenderun’dan alarak konvoyla getirdiği Seyfi Dingil, yine omuzlarda miting alanına getirildi. Tek kelimeyle mükemmel geçen mitingde tezahüratlar bitmek bilmedi. Baba ocağında aldığı moral ve destekle yoluna devam eden Dingil, Numune ve Pınarbaşı Mahalle sakinlerine ve ardından da Savaş ve Kurtuluş Mahallesi sakinlerine hitaben yaptığı konuşmalarda, yeni istihdam alanlarının açılacağını ve gençlerin iş ve aş sahibi yapılacağını söyledi.
Yediden yetmişe binlerce partilinin bağrına bastığı Seyfi Dingil fırtına gibi esti.
Oldukça heyecanlı olduğu gözlenen Seyfi Dingil, toplumu ikiye bölen, ayrım yapan zihniyeti ortadan kaldırmak için aday olduğunu anlattı.
Yatırımcılara kucak açarken şart koşacaklarını belirtken Dingil, çalışanların İskenderun halkından olması şartıyla yatırımlara izin vereceklerine dikkat çekti.
“Paşa Karaca Tokileri değil Başbakanlık Tokileri istiyoruz” yazılı pankartları hatırlatan Seyfi Dingil, herkesi kira öder gibi ev sahibi yapacaklarının sözünü verdi.
Belediye Başkanı Mete Aslan’a da göndermeler yapan Seyfi Dingil, “Çırak ustayı geçmiştir. Ustasının elinden çekici almıştır. Sen git torunlarınla vakit geçir. Bırak artık bırak!!!” diyerek seslendi.
Akıllı su sayaçları uygulamasını da zulüm olarak niteleyen Seyfi Dingil, hiç kimsenin mevcut sayacı bozulmadan yeni bir sayaç almaya zorlanamayacağını hatırlattı.
Belli bir zümrenin değil tüm İskenderun’un belediye başkanı olacaklarını belirten Seyfi Dingil, “Seçildiğimde sizlere efendilik değil, hizmetkârlık yapacağız" dedi.

Dingil: Korku imparatorluğunu yıkacağız
İskenderun’a sosyal belediyeciliği getirmek için bu yola baş koyduklarını anlatan, kentte yaşayanlara iş, aş ve ekmeğin gerekli olduğunu söyleyen Dingil, "Şuan İskenderun Belediyesi, korku imparatorluğu olarak adını anımsatıyor. İnsanlarımız İskenderun Belediyesi’nden korkar bir duruma geldi. Biz göreve gelirsek bu korku duvarları kalkacak. İnsanlarımız dertlerini 24 saat anlatabilecekler. Size efendilik değil, hizmetkârlık yapacağız" dedi. çıkaracağı yönündeki söylentilerin doğru olmadığının da altını çizen Dingil, şunları söyledi: "Size söz veriyorum, ben göreve gelirsem hiçbir işçi kardeşimiz benden dolayı işinden olmayacak. Belediyeden hiçbir işçi işten çıkarılmayacak. İnsanlar üzerinde böyle bir korku yaratılmak isteniyor. Belediye elemanları lütfen oylarınızı hiç kimseye bağlı kalmadan kullanın ve korkmayın. Gelin bu korku egemenliğini birlikte ortadan kaldıralım. .."

'Mete Aslan, artık senin bu maçta yerin yok'
Belediye koltuğunun kendilerine güç değil, halka itibar olarak yansıyacağını anlatan AKP İskenderun adayı iSeyfi Dingil, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Bana karşı karalama kampanyası yapılıyor. ‘Dingil birilerinin adayı, Dingil tekrar geri partisine dönecek’ şeklinde söylemlerde bulunuluyor. Ben sizin adayınızım. Mete Aslan, artık senin bu maçta yerin yok, artık kırmızı kart gördün sen. Zorla hiçbir güzellik olmaz, ağabeylik yap, artık milleti kaosa sürüklemeyi bırak. Çırak ustayı geçti, elinden çekici aldı. AK Parti çok büyük hizmetlerle yola çıkmıştır. İskenderun Belediyesi’nin bütçesi 28 mahalleye bölünecek, kentin dışındaki hiçbir kuruluştan mal alınmayacak, bu şekilde esnafımızın gelirini arttıracağız, emekleriniz boşa gitmeyecek. İskenderun’a gelecek iş adamlarıyla özel ilgilenilecek. Yeter ki buraya bir istihdam kaynağı yapsın, ruhsatlarını bizzat biz ayarlayacağız. Yalnız bir şartımız var, şehir dışından hiç kimseyi işe almayacaksınız, sadece kentlimiz çalışacak."

"Belediyeyle kavgalılara ‘belediye barış yasası’ çıkarılacak"
AKPadayı Dingil, belediye ile sorunları olan ve bu sorunların kangrene dönüşmüş insanlara karşı yeni bir yasanın çıkarılacağını açıkladı. Bu yasayı ‘Belediye Barış Yasası’ olarak anlandıran ve miting alanına omuzlarda getirilen Dingil, "Bu yasa ile vatandaşların belediye ile sorunlarına son vermeyi amaçlıyoruz. İskenderun genişliyor, fakat denize doğru gidiyor. Neredeyse Yumurtalık ile birleşecek konuma geleceğiz. Ne dağımız kalıyor, ne de denizimiz. Biz göreve geldiğimiz takdirde madde bağımlılarını da unutmayacağız, onlar için bir rehabilitasyon merkezi kuracağız. Engellilerimizi de unutmayacağız, onlar içinde projemiz bulunuyor" dedi. Hatay milletvekili Orhan Karasayar da, kente 40 yıldır gelmeyen hizmetleri bir buçuk yılda getirdiklerini belirtti ve "İskenderunlumuzun sorunları çözülecek ve bunu da oy avcılığı uğruna yapmayacağız. İskenderun’a hizmetler gelecek ama yanıma Seyfi Dingil’i de verirseniz bu kentin çözülmeyecek sorunu kalmayacak" diye konuştu.

Halka yalan söylüyorlar
AKP İlçe Başkanı Musa Kurşun ise, kenti aydınlığa götürecek kadronun kendilerinde olduğunu belirtti ve şöyle konuştu: "Biz siyaseti belirli zümreler için değil, hizmet için yapıyoruz. İskenderun’a su getireceğim diye ortaya çıkanlar ,sadece aldanıyorlar ve yalan konuşuyorlar. İskenderun’a gelen su Devlet Su İşleri’nin (DSİ), AK Parti’nin sayesinde geliyor. Zaten sizin bu suyu getirmenize bütçeniz yetmez. Biz kör ve sağır bir siyaset istemiyoruz. İskenderun’da toplam 23 beldenin ortaklaşa gerçekleştirdiği bir çöp fabrikası bulunuyor. Ben buradan Başkana soruyorum İskenderun’da şehir dışında birçok yer varken, sen bunu şehir merkezine neden kuruyorsun?"
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet