Skip Navigation Links

Yaylalardan Mevlüt Dudu Geçti

12 Haziran seçimlerine yönelik çalışmalarını aralıksız sürdüren CHP Hatay Milletvekili Adayı Mevlüt Dudu Belen ve köylerini gezerek vatandaşlarla bulu

Politika   A+a-

 
Yaylalardan Mevlüt Dudu Geçti
 
12 Haziran seçimlerine yönelik çalışmalarını aralıksız sürdüren CHP Hatay Milletvekili Adayı Mevlüt Dudu Belen ve köylerini gezerek vatandaşlarla buluştu.
CHP adaylarından Mehmet Ali Edipoğlu ile birlikte İskenderun ve Belen İlçe örgütlerini de yanına alan Mevlüt Dudu ilk olarak Belen esnafını gezdi. Daha sonra Atik, Kıcı, Halilbey, Soğukoluk, Müftüler ve Karapelit köylerini de gezen Mevlüt Dudu, gittiği her yerde vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılandı.
 
Halkın şikayet ve dileklerini dinleyen Mevlüt Dudu, sorunlarla ilgili CHP’nin çözüm projelerini anlattı.
Belen yaylalarının turizme açılmasının bölgenin sorunlarının en önemli noktası olduğunu belirten Mevlüt Dudu, konuşmalarında şunlara değindi;
“Belen ve köylerinin sorunu oldukça fazla. İşsizliğin en yüksek olduğu yerler buralar. Belen köylerinin tarım yapacak arazisi de yok denecek kadar az. Hayvancılık ve meyvecilik yapılıyor. AKP iktidarı hem hayvancılığı, hem de meyveciliği öldürdü. CHP iktidara geldiğinde vereceğimiz desteklerle bunları yeniden canlandıracağız.
“Belen’in en önemli kaynağı bana göre bu bölgenin yayla ve doğa turizmine uygunluğudur. Bu güne kadar bu potansiyel hep görmezden gelindi. Bir zamanlar Soğukoluk’taki oteller ile bu bölge geçiniyordu. Neden olmasın? Neden yeniden buraya yerli ve yabancı turistler gelmesin. Gerekli yatırımlar yapıldığı takdirde buralar turizm cennetine dönüşür. Atik’in, Soğukoluk’un, Müftüler’in, hatta Kömürçukuru ve Kozaklı’nın havası dünyada nerelerde var. Ben bu işin takipçisi olacağım,
“Ayrıca Belen’e has ürünlerimiz de var. Yeterli tanıtım olduğu takdirde bu köylerinin ekonomisine önemli katkısı olacağını düşünüyorum. Bir kandut şurubu, bir ceviz reçeli başka nerede var. Sadece bu iki ürün bile yeterli ilgiyi ve desteği görürse bu bölgenin birçok sorununu çözer.
“Bu güne kadar hep ihmal edilmiş olan Belen ve köylerinin sorunları benim sorunumdur. Buraların dertlerinin çözmek benim boynumun borcudur.”
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet