Skip Navigation Links

Samandağ'da Gıda Üreten İşletmelere Denetim

Samandağ Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri rutin denetimlerini sürdürdü. Gıda Üretimi yapan firmaları denetleyen ekipleri

Samandağ'da Gıda Üreten İşletmelere Denetim

Gündem   A+a-

 
Samandağ Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri rutin denetimlerini sürdürdü. Gıda Üretimi yapan firmaları denetleyen ekipleri,halk sağlığı açısından konunun önemine vurgu yaptı. Samandağ  Belediyesi Zabıta Müdürü Şimşek,Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir öncülüğünde diğer birimlerle de koordineli bir çalışma yürütüldüğünü belirtti. Vatandaşın sağlığının önemine vurgu yapan ve gıda üretimi yapan işletmelerin hijyen koşullarına özen göstermeleri gerektiğini belirten Şimşek “ Denetimlerimizin amacı cezai işlem değil, Samandağ Belediyesi olarak bizim hedefimiz ilçemizdeki gıda üreticilerinin hijyen koşullarına uygun şartlarda üretim yapmasıdır.” dedi.
 
Şimşek : Amacımız Hem Denetim Hem Rehberlik
 
Zabıta müdürü Önder şimşek: Denetimlerin zabıta ekiplerince periyodik yapılacağını bu denetimlerin amacının aynı zamanda esnafa rehberlik olduğunu belirterek şu şekilde konuştu: “İlçemizde gıda üretimi yapan iş yerlerinin hijyen kurallarına uyup uymadığını, işletmenin üretim izninin olup olmadığına bakıyoruz. Olumsuzluklar varsa uyarıyoruz. Denetimlerimizde çeşitli uyarılar da yapıyoruz. Bir sonraki denetimde daha önceki uyarıya uyulmamışsa cezai işlemi uyguluyoruz. Biz hem denetim yapıyoruz hem de esnafımıza bu konuda rehberlik ediyoruz. Amacımız vatandaşın sağlıklı gıdalarla beslenmesini sağlamak. Esnafımıza ceza yazmak ve herhangi bir işletmeyi kapatmak derdinde değiliz. Onlardan isteğimiz, kendi sofralarında bir gıdayı nasıl görmek istiyorlarsa vatandaşa da onu üretip satsınlar. Halkın sağlığı her şeyden önemlidir.”dedi.   
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet