Skip Navigation Links

Listeler keyfi belirlendi

Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanlığında toplanan bir grup partili, ilçe başkanının delege listelerinin belirlenmesinde keyfi davrandığını ve yandaş

Politika   A+a-

Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanlığında toplanan bir grup partili, ilçe başkanının delege listelerinin belirlenmesinde keyfi davrandığını ve yandaşlarını listeye aldığını öne sürdü.

CHP ilçe kongresine sayılı günler kala, her kongre öncesi olduğu gibi bu kongre öncesinde de bazı itirazlar yükseldi. Delege listelerinin belirlenmesinde ilçe başkanının keyfi davrandığını öne süren bir grup partili ilçe binasında bir araya gelerek bir basın açıklaması yaptı.
Konuyla ilgili genel merkeze de bilgi ulaştırdıklarını önümüzdeki günlerde de itirazlarını belgelerle genel merkeze de ulaştırdıklarını kaydeden partililer açıklamalarında şu ifadelere yer verdiler;
“14 Kasım 2009 tarihinde başlayan delege tespit sürecinde İskenderun ilçe başkanı keyfi bir uygulama ile kendilerinin tüm engel olmalarına rağmen 29 Mart’ta seçimi kazanan kadroyu tasfiye etmek istemiştir. Bunun sonucunda delege listelerini partinin dinamiklerinden değil, mahallelerin verdiği uzlaşı listelerinin dışında tamamen kendi yandaş ve akrabalarından oluşturmuştur.
100’ün üzerinde delege delegeliği hak etmedikleri halde tüzük, yönetmelik ve 30.10.2009 tarihli genelgeye aykırı davranılarak delege yazılmıştır. Genel merkezimiz bu durumdan haberdar edilmesine rağmen hala müdahale etmemiştir. Partinin yükünü omuzlarında hisseden gerçek partililer delege listesi dışında tutulmuştur.
Kongre ve önseçim delege seçimi sonuçları, delege tespit tutanakları düzenlenmeyip askıya çıkarılmamıştır. Konuyu genel merkezimize ve ilçe seçim kuruluna itirazımızı belgelerle birlikte sunacağımızı belirtiyor, ilçe başkanının bu yanlış uygulamadan vazgeçip delege listelerini düzeltmesini bekliyoruz.”
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet