Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Emek Partisi Genel Başkanı Tüzel İskenderun'a Geldi

Emek Partisi Genel Başkanı Levent Tüzel İskenderun deniz kebap salonunda basın mensuplarıyla bir araya gelerek, ülke gündemi ve İsdemir İşçilerinin ma

Politika   A+a-

Emek Partisi Genel Başkanı Levent Tüzel İskenderun deniz kebap salonunda basın mensuplarıyla bir araya gelerek, ülke gündemi ve İsdemir İşçilerinin maaşlarına yapılan %35’lik indirim konusunda açıklamalarda bulundu.
Türkiye’nin siyasi yönden çok hareketli günler geçirdiğini dile getiren Tüzel, “Türkiye siyasi yönden çok renkli bir ülke. Bu dönem içerisinde yaşadığımız kabine değişikliği olsun, İsdemir İşçilerine yapılan %35’lik indirim olsun ve yahutta Mardin’de yaşayan o acı veren katliam olsun ülke gündemimizi uzun süre meşgul etti. Bunun yanı sıra ekonomik krizin de hakim olması ile bu işten sıyrılmaya çalışan hükümetin bununla başa çıkamaması tabiî ki bu olayları tetikleyici etkenler arasında yer alıyor. İşsizlik oranının artması, ekonomik krizin ülkemizi etkilemesi ve hükümetin bundan sıyrılmak için oluşturduğu beş ayrı tedbir paketi ülkemize değil, sermaye çalışanlarının işine yaradı. Ülkemizin en önemli sanayi şirketleri arasında yer alan Demirçelik, İsdemir ve Erdemir özelleştirilmiş olmasına rağmen bu krizden kurtulamamıştır. Buda fabrikalardan işçi çıkarımlarına yada maaş indirimine gidilmesini şart koşmuştur özellikle metal sektöründe ekonomik kriz bahane edilerek toplu sözleşmelere uyulmamaya başlanmıştır” dedi.
1 Mayıslarda işçilerin ve emekçilerin istediği ana temel’in ekonomik krizin çıkarmış olduğu kötü sonuçlar olmadığını da sözlerine ekleyen Tüzel, “İşçilerimiz emekçilerimiz, ‘Ekonomik krizi biz çıkarmadık bunun sonuçları bizi neden etkiliyor’ dedikleri zaman bunda haklılar. Canlı emek sömürücülüğünü hayata geçirmeye çalışıyorlar. İşte ekonomik kriz tam da bu anda karşımıza çıkıyor. 1 Mayısta işçilerimiz emekçilerimiz sendika öncüleri önderliğinde meydanlara çıktılar. Haklarını istediler.ama ne yazık ki ulusal medya Türkiye’nin dört bir yanında yaşanan bu olayı değil, taksim meydanında yaşanan olayları gündeme getirdiler. Taksime girenlerde İşçilerimiz emekçilerimiz değildi. Ülkenin birçok yerinde işçiler işçi temsilcileri işten çıkarılıyorlar. Ve sendikacılarda buna göz yumuyorlar. Emek partisi olarak gittiğimiz her yerde bu olayı tartışıyoruz ve gündeme getiriyoruz. Bugün de buraya İsemdir İşçileri ile görüşmeye geldik” diye konuştu.
Ak Parti içinde yaşanılan kabine değişikliğinin sadece Ak parti içindeki kişilerin sorumluluğu olmadığını da dile getiren Başkan Tüzel, “Başbakan Recep Tayip Erdoğan bir kabine değişikliğine gitmiştir. Ama bu sadece Ak parti içindeki kişilerin sorunları değil. bu değişiklikle halk nezdinde yeni bir umut ışığı yakacaklarını düşündüler. Ama esas olan Ak Partinin uluslar arası ilişkilerinde yeni stratejiler üretecek kişileri seçmekti. Bu görülen küreselleşme adı altında emperyalist güçlerin istediği bir değişimdi ve bu oldu” şeklinde konuştu.
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar