Skip Navigation Links

Fuat Çay'dan 'Hayır' turu..

Çay: evet oyu çıkması halinde Türkiye'de diktatörlük döneminin başlayacağını söyledi

Politika   A+a-

CHP Hatay Milletvekili Fuat Çay Antakya’ya Bağlı Güzelburç, Ekinci , Yeşilpınar , Güzel Burç ve köylerini gezerek halkın sorunlarını dinleyerek referandum çalışması yaptı
Çay: evet oyu çıkması halinde Türkiye’de diktatörlük döneminin başlayacağını söyledi

CHP Hatay Milletvekili Fuat Çay beraberinde CHP’li Av. Murat Hayzaran , Samandağspor Kulüp başkanı İbrahim Aydoğan sırayla Antakya’ya bağlı Maşuklu belediye başkanı Taceddin Alpaslan, Güzel burç belediye başkanı Behcet Şahutoğlu, Ekinci belediye başkan vekili Behcet Tümel, Yeşilpınar belediye başkanı Malik Kılıç, Değirmen Yolu Köyü Ahmet Hamurcu, Samankaya Köyü Muhtarı Mehmet Süner, Bahçeköy Köyü muhtarı Refik Kayıkçı, Bostancık Köyü Mehmet Sarıoğlu’nu ziyaret ederek referandum çalışmaları yaparak halkın sorunlarını dinledi.
Ziyaret esnasında referandum ile ilgili halkı bilinçlendiren Hatay Milletvekili Çay, 12 Eylül’de yapılacak olan referandumda EVET oyu çıkması halinde Türkiye’de diktatörlük döneminin başlayacağını ifade ederek şöyle dedi:
 

“ Referandum Türkiye’nin dönüm noktasıdır. Oy kullanırken yarın pişman olmayalım. Adliye giderse her şey gider ve diktatörlük tek parti dönemi başlar. Ayrıca demokratik bir ülke olmaktan çıkar. AKP iktidarı önce YÖK’ü sonra cumhurbaşkanlığını elegeçirdi. Orduyu hallettikten sonra adliyeyi alırsa işte o zaman kişisel hak ve özgürlükler ortadan kalkar. Dünya demokratik ülkelerinde yargı ayrı bir güçtür. EVETİN arkasında Türkiye laik cumhuriyetini yıkmak var. EVET çıktığı zaman Türkiye eskisi gibi olamayacak. olabildiğine bu tehlikeyi anlatmak lazım. AKP 12 Eylülün çocuğudur. Hakim ve savcıları AKP’leştirecek bir yasa çıkarıyorlar. Anaysa kanun ve sistemiyle böyle oynanmaz. Türkiye’nin sistemini can damardan değiştiriyorlar. Hükümetin icraatlarını ve yolsuzluğunu gözetim dışında bırakmak istiyorlar. yargı idareyi denetlemeli. Referandum seçimden daha önemli. Türkiye’nin geleceği çizilecek. Bu seçime önem verelim ve halkımıza doğacak olan tehlikeden uyandıralım.”şeklinde konuştu
Ekinci belediye başkanı Tacettin Alpaslan, beldesinden %95 HAYIR oyu çıkacağını söyledi. Ekinci belediye başkan vekili Behcet Tümel ise beldesinden %100 HAYIR oyu çıkacağını ifade etti.
Bahçeköyü muhtarı Refik Kayıkçı CHP Hatay Milletvekili Fuat Çay’a Köy sorunlarıyla ile ilgili , Köyde Ana Okulu sınıfı olmamasından dolayı çocukların çevre köylerine gitme zahmetlerinde bulunduğunu bu soruna çözüm bulunmasını en kısa zamanda köye anaokulu yaptırılmasını istedi.

 

 

 

 


 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet