Skip Navigation Links

Gün, birlik ve beraberliği sağlama günüdür

CHP adayı Dr. Civelek'i ziyaret eden Kırıkhanlılar Derneği sözcüsü Barak:

Politika   A+a-

İskenderun'daki Kırıkhanlılar Kültür ve Dayanışma Derneği yönetimi, CHP Belediye Başkan adayı Dr. Yusuf Civelek'in seçim bürosuna iade-i ziyarette bulunarak, başarı dileğini iletti. Seçim sürecinde özveri, insancıl davranışları ve performansını takdir ettikleri Civelek'i, ziyaret ile motive etmek istediklerini belirten Kırıkhanlılar Derneği basın sözcüsü Nevzat Barak, partililere de 'davanıza sahip çıkın' diye seslendi.

'Kimse mehdi olarak inmedi'
CHP Hatay Milletvetkili Abdulaziz Yazar, dernek üyeleri, muhtarlar, partililerin de hazır bulunduğu ziyarette, kimsenin mehdi olarak indirilmediğini ve üniversite mezunu pek çok insanın başkanlık yapabilecek kapasitesi olduğunu söyleyen Barak, dernek olarak kimsenin hür iradesine ipotek koymadıklarını belirtti ve CHP'lilere de "Davasını satacak adam burda durmasın. Tek vücut tek ideal uğruna çalıştığınızı deklare edin" diye seslendi. Hiç kimsenin İskenderun'un huzur, güveni, kardeşlik duygusunu istismar edemeyeceğini anlatan Barak, şöyle konuştu: "İskenderun, yüzyıllardır barışın, hoşgörünün ve medeniyetin beşiği olmuş bir abide şehir iken; barış bozulmuş, hoşgörü yerine ayrımcılığa terk etmiş, medeniyet ise kontrol edilemeyen gücün altında ezilmiş, insanların bir tarafı diğer yandan koparılmaya başlamıştır."

Barak: Kişisel menfaatlerini toplumsal çıkarlarından önde gören var
İskenderun'da sosyal dokuyu bozan, kardeşlik duygularını zaafa uğratan, milli ve manevi duyguları kullanarak polemik üreten ve kişisel menfaatlerini toplumsal çıkarlarından önde gören zihniyetlere karşı durduklarının altını çizen Barak, kimseyi eleştirmeye gerek olmadığını ve zaten gerekenin sandıkta yapılacağını söyledi. Barak, "Ortak heyecanımızdan, ortak coşkularımızdan tedirginlik duyanlar ve nezaket ziyaretlerimizden rahatsız olanlar varsa, sandığa gitmeden yarıştan çekilmeleri gerektiğini öneriyoruz. Gün, birlik ve beraberliğimizin sağlanacağı gündür" dedi ve tek bayrak, tek millet ve tek vatan duygularını dile getireceklerini ve kentin huzur ve güvenini bozdurmayarak, dik duracaklarının altını çizdi.

Mesci: Parasını kendisi ödedi, 'beni kahvaltıya çağırdılar' dedi
Ziyaretten onur duyduğunu söyleyen Kırıkhanlılar Yardımlaşma Derneği Başkanı Osman Mesci de, "Hem sayın Yusuf Civelek'e hayırlı olsun dileklerimizi iletmek, hem de İskenderun'a hizmet etmek duygusuyla hareket etmesinden dolayı teşekkür etmek amacıyla bu ziyareti gerçekleştiriyoruz" dedi.

'Korku imparatorluğuna desteğimiz olmayacaktır'
İsim vermeden DP adayı Mete Aslan'ı eleştiren Mesci, "Bugüne kadar 'Kırıkhanlılarla uğraşmaya gerek yoktur. Onlar kendi kendilerini bitirmeye yeter' mantığını savunan, 'sana oy verdim' diyenlere 'oyun kaç kuruşsa ödeyelim' düşüncesini taşıyarak siyaset yapmak isteyen, şu anda yerel iktidarın başındaki kişiyi yönetim olarak kınıyoruz. Bu mantığa ve bedelini kendisi ödemesine rağmen, 'beni kahvaltıya çağırdılar ve destek verdiler' şeklindeki aciz davranış karşısında asla tepkisiz kalmayacağız" dedi.
DP'li Aslan'ın, belediyede çalışan Kırıkhan ve yöresindeki işçilerin ailelerine baskı yaparak, kalabalık oluşturmaya çalıştığını savunan Mesci, "Parçalayarak kargaşa oluşturma yöntemini seçenler, seçim sandığında hayal kırıklığına uğrayacaktır. Bu dönemde; insanları birbirine düşüren, korku imparatorluğu oluşturmaya çalışan ve milli ve manevi duygularımızı istismar ederek iyi niyetimiz üzerine yaralar oluşturan kişi ve gruplara hiçbir desteğimiz olmayacaktır" dedi.

Civelek: Belediye başkanı 'şehrin emini' olmalıdır
Refah ve huzur içerisinde İskenderun yaratmayı hedeflediklerini belirten CHP İskenderun Belediye Başkan adayı Dr. Yusuf Civelek de, ziyaretin kendisinin motivasyonunu arttırdığını vurguladı. 'Geriye dönülecek, kent huzuru bozulacak' söylemlerin doğru olmadığını söyleyenlerin bile bildiğini anlatan Civelek, şöyle konuştu: "Devlet süreklilik isteyen ve sürekliliği olan kavramdır. Biz huzurlu bir İskenderun istiyoruz. Belediye başkanı şehreminidir yani şehrin emini. Başkan herşeyi bilecek diye bir şey sözkonusu olamaz. Başkan, ekibiyle, şehrin akil insanlarıyla, odalarıyla sorunları ortaya koyan, bilen bilim adamlarıyla sorunlara çözüm sağlayandır. İskenderun'u akil insanlarla daha güzel şehir haline getireceğiz. Bu yolda sivil toplum örgütlerinin, muhtarların görüşlerini alacağız."

"30 Mart'ta güneş doğacak"
İskenderun'un sorunlarına çözüm projelerin hazır olduğunu anımsatan Dr. Yusuf Civelek, "Şeffaf, şefkatli, halkın belediyesi olacaktır. 30 Mart'ta güneş doğacak" diye konuştu. AKP Hükümeti'ni eleştiren Hatay Milletvekili ve CHP PM Üyesi Aziz Yazar ise, erzak ve kömür yardımlarının halka sadaka şeklinde dağıtılırken, ithalata dayalı sistem yaratılması üzerine tüm kesimin zor günler geçirdiğini belirtti. Dış borcun 220 milyar dolardan 500 milyar dolara çıktığını belirten Yazar, "Atalarımızın kurduğu fabrikalar tümüyle gitti. Petkim, Telekom, Tüpraş satıldı. Herşey satılmasına rağmen hala borcumuz bitmedi. AKP'ye 'dur' diyeceğiz. Milletvekillerinin dokunulmazlığı kalkmazsa temiz siyaset olmaz. Dokunulmazlık kalkarsa hırsızlık, yolsuzluk olmaz. Ülkemizin yüzü güler" dedi. Ziyaretin güçlerine güç kattığını belirten CHP İlçe Başkanı Nihat Karpuz da, 29 Mart öncesinde, mevcut sistemden rahatsız olanlara görev düştüğünü söyledi. Karpuz, "Bir saniye dahi kaybetmeden çalışmalıyız. Sadece partimizin değil, dernek ve sivil toplum örgütlerinin de mücadele desteği gerekiyor" dedi.

 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet