Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Başkan Nehir, Belediye Başkanları Toplantısını Değerlendirdi

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, 8 Mayıs Pazartesi günü CHP’li belediye başkanlarını Ankara’da toplandı.

Başkan Nehir, Belediye Başkanları Toplantısını Değerlendirdi

Gündem   A+a-

 
Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, 8 Mayıs Pazartesi günü CHP’li belediye başkanlarını Ankara’da toplandı.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, referandum sonuçları ve gelecek seçimlere yönelik değerlendirmeler yapmak üzere, aynı zamanda kurultaya yönelik görüşlerini de almak üzere CHP’li belediye başkanlarıyla Ankara’da 8 Mayıs Pazartesi toplantı yaptı.
Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir toplantı ile ilgili yaptığı açıklamada :”

“CHP Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu  başkanlığında  CHP’li belediye başkanları ile birlikte referandum sonuçları , gelecek seçimlere yönelik değerlendirmeler yaptık. Parti içi tartışmaları bir kenara koyarak, ortak dil kullanılması gerektiği konusunda görüşlerimizi paylaştık. Halk oylamasında "Hayır" oyu veren yüzde 49 hayır cephesinin korunup yükseltilmesi için gerekli siyasetin üretilmesi konusunda çalışmaların devam edilmesi konusunda belediye başkanları olarak ortak bir irade koyduk. Vatandaşlarla yakın temas kurma, ziyaretleri sürdürme noktasında ortak fikirler beyan edildi.

Mühürsüz seçim süreci olarak tabir ettiğimiz (mühürsüz referandumu) değerlendirilerek ,bu blokta yer alan bütün kesimlerle daha yakın,sıcak ilişkiler kurulması anlamında Belediye başkanlarımız üzerinde genel bir kanaat oluşmuştur.Belediye başkanlarının bu iradesi üzerinden parti içi tartışmaları bir kenara bırakarak ,partimizin büyütülmesi başarı çıtasının  yükseltilmesi konusunda kanaatimizi dile getirdik.Ayrıca ilçemizdeki çalışmalar hakkında bilgiler vererek, almış olduğumuz yüzde 92,5 oy oranından dolayı emeği geçen herkese bir kez daha teşekkür ettik.”ifadelerine yer verdi.

KILIÇDAROĞLU  KATILDI

Chp Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu konuşmasında, Yüksek Seçim Kurulunun (YSK) halk oylamasında mühürsüz zarf ve oy pusulalarını kabul ettiğini anımsattı. Referandum sonucunun meşru olmadığı"nın her alanda dillendirilmesi gerektiğini belirtti.
Parti içi kavgaya yol açacak unsurlardan kaçınılması gerektiğine işaret eden Kılıçdaroğlu, "ortak dil" vurgusu yaptı. Hiç kimsenin CHP'ye zarar veremeyeceğini anlatan Kılıçdaroğlu, "Hiç kimse CHP'nin üzerinde değildir. Biz, kişi partisi değil, kadro partisiyiz. Herkes ona göre ortak bir dil kullanmalı." ifadesini kullandı.Toplantıda söz alan bazı belediye başkanları da tartışmaların partiye zarar verdiğini belirterek, partinin bir an önce bunlardan kurtulup, 2019'a hazırlanması gerektiğini ifade etti.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar