Skip Navigation Links

'Sarkozy Soykırımı Babasına Sorsun'

İskenderun Belediye Meclisi'nde grubu bulunan Siyasi Partilerin Grup Başkan Vekilleri, geçtiğimiz hafta Fransa Meclisi'nde onaylanan yasaya tepki göst

Politika   A+a-

“Sarkozy Soykırımı Babasına Sorsun”
 
İskenderun Belediye Meclisi’nde grubu bulunan Siyasi Partilerin Grup Başkan Vekilleri, geçtiğimiz hafta Fransa Meclisi’nde onaylanan yasaya tepki gösterdiler.
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkan Vekili Kamil Turan, AK Parti Grup Başkan Vekili Ahmet Dönmez, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Grup Başkan Vekili Garip Şandır ve Demokrat Parti (DP) Grup Başkan Vekili Ali Kılınç Çirkin, İskenderun Anıt Alanı önünde düzenledikleri ortak basın açıklaması ile geçtiğimiz hafta Fransa meclisinde oylanan ve kabul edilen ‘1915’te Türkiye’de Ermeni Soykırımı Olduğuna’ dair yasa tasarısına tepki göstererek: “Sarkozy Fransa’nın Cezayir’e yaptığı soykırımı bilmiyorsa, babası Sarkozy’ye sorsun” dediler.
Grup Başkan vekilleri adına konuşma yapan Demokrat Parti Grup Başkan Vekili Ali Kılınç Çirkin konuşmasında: “Fransa Meclisi’nde gündeme getirilen ‘1915’te Türkiye’de Ermeni Soykırımı olmamıştır’ diyenlere hapis cezası vermeyi hedefleyen Tasarı, bu tasarıyı gündeme getiren ve destekleyen Fransız politikacılarının, en temel haklarından olan düşünce ve bilim özgürlüğüne değer vermediklerinin ev açık belgesidir. Bu tasarının yasalaşması ise Fransa’nın alnına silinmeyecek bir kara leke sürecektir.
Fransa’da Ermeni Soykırımı’nın inkarını suç sayan yasanın kabul edilmesine tepkimizi, Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy’ye ailesinin tarihini hatırlatarak, bir kez daha söylüyoruz: “Cezayir’de Fransızların yaptığı soykırımdı. Sarkozy bu soykırımı bilmiyorsa, gitsin babası Sarkozy’ye sorsun. Sarkozy’nin dedesi de İspanya’dan kaçıp Osmanlı’ya sığındı, daha sonra Fransa’ya göç etti. Sarkozy eğer kendi ailesine bakarsa, orada Türkiye’nin Türklerin yardımında, hoş görüsünden başka hiçbir şey görmez”
577 kişilik mecliste yüzde 10’luk katılımla oluşturulmuş bir yasa çıkardılar. Yani fitili çelikmiş bombayı parlamentonun önüne koydular. Bundan sonra sınavda olan biz değiliz Fransızlardır. Bakalım bundan sonra bu sınavı nasıl geçecekler? Karşımızda Türk ve İslam dünyasının en güçlü devleti olan Türkiye Cumhuriyeti’ni sinsi ve tehlikeli bir şekilde çökertme planları yapanların gerçek yüzleri vardır. Bu planları bozmak bizim vazifemizdir. Artık uyanma ve hamle yapma zamanıdır. Fransa başta olmak üzere tüm çarpık zihniyetlere yanlış düşünüyorsunuz, yanlış karar alıyorsunuz diyerek tezlerimizi yılmadan, sabırla anlatma zamandır.
Biz dünya barışına katkı sağlamak için bu adımı attık. Bunlarda ne yazık ki bu anlayış yok. Biz yaratılanı yaratandan ötürü sevdik yaratandan ötürü de sevmeye devam edeceğiz. Zafer bizim olacaktır, haklıyız ve güçlüyüz” dedi.
 


Grup Başkanları Ermeni Soykırımı Açıklamaları ile 8gunhaber
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet