Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

'Kafaları karıştırmayın!'

Bugüne kadar bu beyanlar karşısında suskun kalmamın tek nedeni İskenderun da yürütülen gerilim siyasetine meydan vermek istemememdir.

Politika   A+a-

AK Parti İskenderun İlçe Başkanı Musa Kurşun, hükümetin bir süredir yürüttüğü demokratik açılımla ilgili yerel siyasetçilerin yaptıkları açıklamaların kafaları karıştırmaya yönelik, gerçeği yansıtmayan sözler olduğunu iddia ederek bir açıklama yaptı. Demokratik açılımın Türkiye’nin önündeki en büyük sorunların çözümü için önemli olduğuna vurgu yapan Musa Kurşun, açıklamasında şöyle dedi:
Son günlerde hükümetimizin geniş bir katılımla oluşturmaya çalıştığı demokratik açılım projesi ile ilgili olarak yerel siyasetçilerimizin aslı astarı olmayan bilgilerle kamuoyuna yanlış bilgi sunarak İskenderun’luların kafasını karıştırmaya çalıştıklarını gözlemlemiş bulunmaktayım.
Bugüne kadar bu beyanlar karşısında suskun kalmamın tek nedeni İskenderun da yürütülen gerilim siyasetine meydan vermek istemememdir. Ancak haksız, yanlış ve tutarsız beyanların giderek artması Ak Parti İskenderun ilçe Teşkilatı olarak kamuoyuna demokratik açılım projesiyle ilgili doğruları ve gerçekleri aktarmak ve anlatmak zorunlu hale gelmiştir.
Türkiye, insanımızın Bayrağımız altında gurur duyacağı, mutlu ve huzurlu yaşayacağı ve gelecek hedeflerine birlikte yürüyeceği, şehit kanları ile sulanmış bu vatan toprağında kendini güvende hissedeceği, devletine güveneceği güçlü bir ülke olmalıdır.
İnsanımız, öncelikle çok uzun yıllar boyunca acılarını çektiği, bedelini ödediği terör gerçeği ile karşı karşıyadır. Terör içimizden binlerce gencecik canı kopardı. Türkiye her ölüm haberi ile sarsıldıkça, evlerin önlerine Ay Yıldıza Şanlı Bayrağımıza sarılı şehit cenazeleri geldikçe yüreğimiz dağlandı, içimizden binlerce parçalar koptu.
Millet olarak, anaların göz bebeği, milletimizin umudu, ülkemizin geleceği, insanımızın kalkınmasını sağlayacak, hayallerimizi gerçeğe dönüştürecek bu ülkenin gücü nice canlarımızı kaybettik.
İnsanlarımız arasına tarih boyunca fesat tohumlarını ekenlerle, terörü yönlendiren ve bu terörün arkasındaki siyasete bundan 25 yıl önce dur diyemeyenler, bugün ülkenin bu sorunlarına öneri getirmek yerine 25 yıl önceki gibi kafalarını kuma sokmuş kuşlar gibi ülkenin gerçeklerini görmemezlikten geliyorlar.
1984’ te 3-5 küçük bir grupla başlayan bu terör örgütü bugün yüzlerle ifade edilen gruplar haline gelmiş. O günden bugüne ülkenin siyasetini şekillendirenler bu meseleleri siyasi iktidarlarını kaybetmemek adına çözmeden bugüne bırakmışlardır. Hiç değilse bugün yaşadığımız onca acının, ödediğimiz onca bedelin ardından bu gidişata dur demeliyiz. Geleceğimizi karartmak, umutlarımız söndürmek isteyenlere karşı bu fitne ateşini milletçe el birliği ile söndürmeliyiz. Kanayan bu yarayı artık iyileştirmeliyiz. Bir devlet politikası olan bu demokratk açılıma iktidarıyla muhalefetiyle sivil toplum kurluşlarıyla ortak akıl üretecek herkese ihtiyaç vardır gerçeklerden saklanmadan demokratik açılıma sahip çıkılmalı.
Kim bu demokratik açılım projesine ABD veya Dış kaynaklı bir proje diyorsa bu ülkeye ve millete ihanet ediyordur.
Demokratik açılım, asırlar boyunca bir ve beraber yaşamış olan milletimizin yeniden tarihe yön verecek bir milli birlik ve bütünlük projesidir.

Anaların gözyaşları daha fazla akmasın, acılar daha fazla yaşanmasın, yüreklere çökmesin, gönüller mahzun kalmasın kardeş kardeşe düşman olmasın diye bu projeye ülkenin ihtiyacı var.
Çanakkale’ de ülkemizin farklı bölgelerinden gelen binlerce şehit kınalı kuzumuzun nasıl yan yana yattıklarını düşünürsek bu milletin nasıl bir kardeşlik birlik ve beraberlik geçmişine sahip olduğunu daha iyi anlarız.
Fakat bu millete asıl kötülüğü yapanlar, terör ve kan üzerinden siyasi rant elde etmek isteyenler ile bu acıya seyirci kalıp çözüm üretmeyenlerdir. Onlar ülke meselelerinden ziyade sadece aman ha Ak Parti bu açılım da başarılı olursa bizim sonumuz ne olur telaşına düşmüş ve demokratik açılıma kapılarını kapatarak Ak partiyi köşeye sıkıştırma hesabı yapmaktadırlar. Herkes bu soruna kulak tıkayabilir ama ak parti kulaklarını tıkayamaz
Buradan Demokratik açılım projesini siyasi istismar yapanlara sesleniyorum. İnsanımızın geleceği için burada siyasi rant hesabına gidilmez herkes çözümün bir parçası olmalıdır. Unutmayın ki Ülkenin terör sorunu bütün vücudumuzu sarabilir.
Gelin daha fazla geç kalmadan o yarayı hep birlikte iyileştirelim yanlışlarını düzeltelim, milletimiz ve ülkemizin ödediği bedel, çektiğimiz acılar artık son bulsun.
Yanlış temeller üzerine doğru bina yapamazsınız. Ülkenin bu kayıp yıllarına yeni kayıp yıllar eklemeden gelin terörü durdurabileceğimize olan inancımızı kaybetmeden beraber yürüyelim. Bir barış ve kardeşlik projesi olan demokratik açılıma katkı sunup analarımızın gözyaşlarını dindirelim.
Ülkemizin huzur ve güvenliği hepimizin yapmaya çalıştığı siyasetimizin varlık sebebi olduğunu unutmadan yerel siyasetçilerimizi sağduyulu olmaya çağırıyorum.”

 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş