Skip Navigation Links

Antik Antakya Derneği'nden Başkan Savaş’a Ziyaret

Hatay Büyükşehir Belediye(HBB) Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, sosyal yaşamın kalitesine katkı sunan dernek

Antik Antakya Derneği'nden Başkan Savaş’a Ziyaret

Gündem   A+a-

 
Hatay Büyükşehir Belediye(HBB) Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, sosyal yaşamın kalitesine katkı sunan dernek, oda ve sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle bir araya gelmeye devam ediyor.
 

HBB Başkanı Savaş, uzun yıllar önce Almanya’ya göç ederek yaşamlarına orada devam eden gurbetçi ailelerin çocuklarının Berlin’de kurduğu Antik Antakya Derneğinin yönetim kurulu üyelerini makamında konuk etti.
 

HBB’nin tarihi taş binasında gerçekleşen ziyarete Başkan Savaş ile birlikte eşi Prof. Dr. Nazan Savaş, HBB Başkanvekili Serdar Güven, Antakya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hikmet Çinçin ve Antik Antakya Derneği yönetim kurulu üyeleri katıldı.
Sohbet havasında gerçekleşen ziyaret ile ilgili düşüncelerini paylaşan Antik Antakya Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Sorgeç, Hatay’ın gelişimi için yoğun çaba harcayan Başkan Savaş’a nazik ev sahipliği için teşekkür etti.
 

HATAY KÜLTÜR ELÇİSİNİN ADI UZUN YILLAR YAŞAYACAK

Aynı zamanda Başkan Savaş’tan bir ricada bulunan Sorgeç, geçen aylarda vefat eden dernek üyesi Alman hanımefendinin adının Antakya’da yaşatılmasını istedi.
Bunun üzerine 2021 yılında Hatay’da gerçekleşecek olan EXPO’da bu ismi kalıcı bir şekilde yaşatabileceklerini belirten Başkan Savaş, Hatay için kültür elçiliği yapmış Alman vatandaşın adını tüm dünyaya duyurabileceklerini ifade etti.
Gerçekleşen ziyaretin sonunda Hatay’a ait yöresel ürünleri misafirlerine hediye eden Başkan Savaş, dernek üyeleri ile birlikte hatıra fotoğrafı çektirerek bu güzel anı ölümsüzleştirdi.
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet