Skip Navigation Links

Aalen Belediye Başkanı Thilo Rentschler’den Başkan Savaş’a Ziyaret

Aalen Belediye Başkanı ThiloRentschler ve ailesi Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş’ı makamında ziyaret etti.

Aalen Belediye Başkanı Thilo Rentschler’den Başkan Savaş’a Ziyaret

Gündem   A+a-

 
Aalen Belediye Başkanı ThiloRentschler ve ailesi Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş’ı makamında ziyaret etti.
 
Gerçekleşen ziyarete Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş,  Aalen Belediye Başkanı ThiloRentschler ve ailesi, Prof. Dr. Nazan Savaş, Hatay Büyükşehir Belediye Başkan vekili Serdar Güven ve eşi Saniye Güven ve CHP Meclis Üyesi Selim Matkap katılım gösterdi.
 
“BÜTÜN DÜNYADA YAŞANAN KARGAŞALARA RAĞMEN TÜRK-ALMAN DOSTLUĞU DAHA İYİYE GİDİYOR”
 
Aalen Belediye Başkanı ThiloRentschler,”Kardeş şehrimiz Hatay’a dördüncü gelişimden dolayı büyük bir mutluluk duyuyorum. Bütün dünyada yaşanan kargaşalara rağmen Türk-Alman dostluğu daha iyiye gidiyor. Referandum sürecinde Türkiye’de yaşanan bir takım gerginlikler bizim şehrimizde de yaşandı. Bizim için önemli olan şuan için sorunsuz yaşanılması ve oluşan sorunların cephe dışı bırakılmasıdır” dedi.
 
“BİZLER BU ŞEHİRLERARASINDAKİ BAĞLANTININ KOPMAMASI, CANLILIK VE SÜREKLİLİK HALİNDE TUTULMASI GEREKTİĞİNİ DÜŞÜNÜYORUZ”
 
Hatay’da çok güzel bir şekilde karşılandığından dolayı oldukça mutlu olduğunu dile getiren Rentschler,” Hatay’a geldiğimde Hatay Valisi Erdal Ata ve Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş bizi çok samimi karşıladı. Ortak projemiz olan okulumuz birlik ve beraberliğimiz için oldukça önemlidir.Geçen sene burada resmi açılışını yaptığımız okul Almanya’da ve bütün eyaletlerde büyük yankı uyandırdı. Almanya’da yardım projesi olarak bir proje oldu ve o da bizim projemizdi. Çocukların okula geldikleri zaman sadece eğitim görmelerini değil aynı zamanda spor ile eğlenmeleri gerektiğini düşüyoruz. Bu düşünceler ile aramızda tekrar bağış toplayarak okulun yanında bir spor sahası yapmak istiyoruz. Şuana kadar da 100 bin avro kadar tekrar bağış topladık ve bu para ile spor sahasını yapacağız. Son yıllarda Türk-Alman dostluğu çok önemliydi. Bizler bu şehirlerarasındaki zarif bağlantının kopmaması, canlılık ve süreklilik halinde tutulması gerektiğini düşünüyoruz” dedi.
Ziyarette Aalen Belediye Başkanı ThiloRentschler ve ailesi Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş’a hediye takdim etti.
Gerçekleştirilen ziyaretten oldukça memnun olduğunu dile getiren Başkan Savaş ve eşi Prof. Dr. Nazan Savaş, Aalen Belediye Başkanı ThiloRentschler ve ailesine de Hatay’a özgü çeşitli hediyeler takdim etti.
Ziyaretin sonunda Başkan Savaş misafirleri ile hatıra fotoğrafı çekildi.
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet