Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Başvuru sayısı 10 bini aştı!!

İşsizliğin her geçen gün arttığına vurgu yapan CHP Grup Başkan Vekili Avukat Bülent Akbay, Başvuru sayısı 10 bini aştı!!

Politika   A+a-

İskenderun Belediyesi CHP Grup Başkan Vekili Avukat Bülent Akbay, iki aylık tatil sonrası toplanacak İskenderun Belediye Meclisi’nde görüşülecek gündem maddeleri ve de ülke gündemini meşgul eden konular ile ilgili basın toplantısı düzenledi.
Düzenlediği basın toplantısında basın bültenini “Bilgilendirme Haktır” başlığıyla kamuoyuyla paylaşan Avukat Bülent Akbay, meclis çalışmalarına tüm toplum kesimlerinin katkısını bekledikleri için bu şekilde bilgilendirme toplantısı düzenleme ihtiyacı hissettiğine vurgu yaptı.
Açılım isteyenlerin İskenderun’a bakmaları gerektiğine vurgu yapan Avukat Bülent Akbay, etnik veya dinsel kökenlere göre değil, yalnızca insanı esas alan bir hizmet anlayışıyla hareket ettiklerini söyledi.
“AKP samimi ise tarikatçı kadrolaşmaya son vermelidir”
Önemli hususlara vurgu yaparak açıklamasında toplumun genel ihtiyaçlarının gözetildiği, ayrım yapılmaksızın hizmet götürüldüğü bir belediyecilik anlayışının altını çizen CHP Grup Başkan Vekili Avukat Bülent Akbay, “Bugün İskenderun’da yaşanan barış ve huzur ortamı bu anlayışın ürünüdür. Şimdi bizlere düşen görev bu anlayışı kurumlaştırmaktır. AKP Hükümeti eğer barış ve huzur konusunda samimi ise İskenderun’da ve tüm Hatay’da örneklerine rastladığımız tarikatçı kadrolaşmaya son vermelidir. Bizler, bilinmelidir ki; Kentteki barış ve huzur ortamını hedef alan Fethullahçı yapılanmasının farkındayız. Bu yapılanmaya İskenderun’a kurban etmeyeceğiz. Açılım adı altında demokratik Kürt hareketinin çözülmesi ve demokratik muhalefetin geriletilmesi amacıyla atılan adımlara önemle ve özellikle dikkat çekeceğiz” diyerek görüşlerini aktardı.
“AKP’nin ekonomi politikaları iflas etmiştir”
29 Mart bu yana İskenderun Belediyesi’ne yapılan iş başvurularının her geçen gün artarak sürdüğünü ve 10 bini bulduğunu belirten Avukat Bülent Akbay, başvuru sayısının hükümetin ekonomi politikalarının iflas ettiğini belirterek, bu durumun sosyal yaşama ve de huzur tehdit ettiğine dikkat çekti.
AK Parti Hükümetinin İskenderun’da istihdamı arttıracak somut adımları atmasını beklediklerini belirten Avukat Bülent Akbay, ekonomik yapının alarm verdiğine vurgu yaptı.
Avukat Bülent Akbay, sosyal sorumluluklarına atıfta bulunduğu sözlerine şöyle devam etti; “İskenderun Belediyesi, neredeyse tüm imkanlarını yurttaşları bir nebze rahatlatmak için seferber etmiştir. İmkansızlıklar içinde 5 aylık bir süre içinde su faturalarında indirime gitmiş, israfı engellemiş, ihtiyaç sahiplerine eğitim ve erzak yardımlarını organize etmiş ve yeni dönemde programladığı bir dizi kamusal hizmetin altyapısını hazırlamıştır. Toplu ulaşım ile halkın temel ihtiyaç maddelerini daha ucuz ve kaliteli olarak edinmesi çalışmalarını hedefleri arasına koymuştur. Merkezi hükümetin ise İskenderun için hangi hizmetleri hedeflediklerini, İskenderun limanı başta olmak üzere istihdamı arttıracak adımları ne zaman atacaklarını öğrenme zamanı gelmiştir.”

Meclisin gündem maddeleri:
İskenderun Belediye Meclisi’nin 04.09.2009 tarihli oturumunda aşağıdaki gündem maddeleri görüşülecek:
1- Çukurova Belediyeler Birliği’ne yeniden üye olunması ve birlik meclisinde görev yamak üzere doğal üye olan belediye başkanı haricinde 4 asil, 2 yedek üyenin seçilmesiyle ilgili yazı işleri müdürlüğü teklifi.
2- AKSA Gaz Dağıtım A.Ş., 18 belediyenin içinde olduğu lisans bölgesinde dağıl gaz dağıtım faaliyeti yetki belgesi almış olduğundan söz konusu şirket ile belediyemizin ortak olması ile ilgili Fen İşleri Müdürlüğü teklifi.
3- Kadro tadili ile ilgili insan kaynakları eğitim müdürlüğü teklifi.
4- Norm kadro ilke ve standartları çerçevesinde bir veteriner bulundurulması nedeniyle yönetmelik hükümleri gereğince, sağlık memuru kadrosunun ‘Veteriner’ olarak kadro tadilatının yapılması ile ilgili, insan kaynakları ve eğitim müdürlüğü teklifi.
5- Belediyemiz nikah dairesi dışında kıyılan nikahlardan ve evlenme izin belgelerinden alınacak ücretin tespiti ile ilgili özel kalem müdürlüğü teklifi.
6- Belediye Meclisinin 03.07.2009 gün ve 58 sayılı kararına yapılan itirazın meclisce görüşülmesiyle ilgili imar ve şehircilik müdürlüğü teklifi.
7- Savaş mahallesi 59 nolu sokağın istikametinin değiştirilerek 7 M’lik yaya yolunun 10 metrelik trafik yoluna dönüştürülmesiyle ilgili imar ve şehircilik müdürlüğü teklifi.
8- Otopark yönetmeliğine uygun olarak otopark bedeline esas olmak üzere altı adet bölgenin tespiti ile ilgili imar ve şehircilik müdürlüğü teklifi.




 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar