Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Paskalya Bayramı Kutlandı

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, protokol üyeleri ve kanaat önderleri ile bir araya gelerek Antakya Rum Ortodoks Kilisesi’nde

Paskalya Bayramı Kutlandı

Gündem   A+a-

 
Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, protokol üyeleri ve kanaat önderleri ile bir araya gelerek Antakya Rum Ortodoks Kilisesi’nde Hıristiyan vatandaşların Paskalya Bayramlarını kutladı.

Hatay Valisi Erdal Ata, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş ve eşi Prof. Dr. Nazan Savaş, 2’nci Hudut Alay Komutanı P. Alb. Mehmet Atila Kayı, Mustafa Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Kaya, Hatay Barosu Başkanı Av. Ekrem Dönmez, Vali Yardımcıları Orhan Mardinli ve H. Volkan Köksal, İl Jandarma Komutanı J. Alb. Turgay Aras, İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk, Antakya Belediye Başkanı İsmail Kimyeci, Defne Belediye Başkanı Dr. İbrahim Yaman, İl Müftüsü Hamdi Kavillioğlu, Ortodoks Kilisesi Vakfı Başkanı FadiHurigil, Musevi Cemaati Başkanı ŞaulCenudioğlu, Katolik Cemaati Ruhani Lideri DomenicoBertogli, Protestan Cemaati Temsilcisi Yakup Chang, Antakya Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Ali Kuseyri ile çok sayıda Hristiyan vatandaş katılım gösterdi.
 
"HATAY FARKLI DİNLERİN, KÜLTÜRLERİN VE FARKLI MEZHEPLERİN BİR ARADA BARIŞ VE HUZUR İÇİNDE YAŞADIĞI MEDENİYETLER KENTİDİR"

Hatay’ın, binlerce yıllık tarihi olan ve bu tarih boyunca da birçok farklı medeniyete ev sahipliği yapan bir kent olduğunu belirten Vali Ata, Hristiyan vatandaşlarımızın Paskalya Bayramı’nı can-ı gönülden kutluyorum. Hatay farklı dinlerin, kültürlerin ve farklı mezheplerin bir arada barış ve huzur içinde yaşadığı medeniyetler kentidir. Dolayısıyla her medeniyetten ilimize oldukça güzel eserler kalmıştır. Yahudi'si, Hristiyan'ı ve Müslüman olmaksızın herkes burada bir arada yaşıyor. Hatay, dünyaya örnek gösterilebilecek bir kentimiz. Nice acıların, kavgaların yaşandığı günümüz dünyasında bu tablonun gerçekten tüm insanlığa örnek olması gerekir. Temennimiz bu tablonun sonsuza kadar böyle devam etmesidir. Bunda siz değerli din adamlarımızın, kanaat önderlerimizin ve bu ilde yaşayan bütün vatandaşlarımızın çok önemli katkısı olduğunu düşünüyorum. Eğer birbirimize hoşgörü ile yaklaşırsak, birbirimize anlayışlı davranırsak, iyi günde ve kötü günde hep birlikte hareket edersek o zaman bu birlik ve beraberliğimiz sonsuza kadar devam edecektir. Ben bu vesile ile Hristiyan vatandaşlarımızın Paskalya Bayramı’nı bir kez daha kutluyorum" ifadelerini kullandı.

"HATAY'DA YAŞAYAN İNSANLARIMIZ HEP BİRLİKTE KARDEŞÇE YAŞAMAKTA VE ADETA GÖKKUŞAĞINI OLUŞTURMAKTADIR"

16 Nisan'ın Hristiyan dünyasının çok önemli bir günü olduğunu belirten Başkan Savaş, "Bu coğrafya hem renkli hem de oldukça bereketli bir coğrafyadır. Bizler de bu coğrafyanın hem renginden hem de bereketli topraklarından faydalanıyoruz. Ama şunu unutmamalıyız ki rengine ve bereketine katkı sağlayan da en az topraklar kadar burada yaşayan insanlarımızdır. Hatay'da yaşayan insanlarımız hep birlikte kardeşçe yaşamakta ve adeta gökkuşağını oluşturmaktadır. Ve insanlarımız da bu gökkuşağının altından hep birlikte geçmeyi başarabiliyor. Geçen hafta Şaul Beylere misafirdik, bugün ise buradayız. Sonra Kutlu Doğum Haftası, Ramazan Bayramı, Kurban Bayramı’nı kutlayacağız. Kısaca ifade etmek gerekirse bu coğrafyada bu bayramlar güzel ama birlikte kutladığımızda çok daha güzel. Biz bunu başarabildiğimiz için yüzyıllardır bu coğrafyaya kin, gözyaşı ve kan ulaşmadı. Özellikle son 6 yılda coğrafyamıza yakın yerlerdeki birçok problemim buraya yansımamasının sebebi buradaki birlik ve beraberliktir" dedi.
 
 
 
"BAYRAMLARIMIZ ÇOK GÜZEL FAKAT DAHA GÜZEL OLAN TÜM GÜZELLİKLERİ HEP BERABER PAYLAŞIYOR OLABİLMEMİZDİR"

Hatay'ın din,dil ve ırk ayırımı yapılmadan kardeşçe yaşanılan özel bir konuma sahip olduğunu dile getiren Defne Belediye Başkanı Dr. İbrahim Yaman ‘’Nisan ayı bütün güzellikleri yeniden hatırladığımız ve içimizin kıpı kıpır olduğu bir aydır. Paskalya Bayramı, Hamursuz Bayramı, Kutlu Doğum Haftası hepsi Nisan ayında kutluyoruz. Bayramlarımız çok güzel fakat daha da güzel olan tüm güzellikleri hep beraber paylaşıyor olabilmemizdir. Hepimizin çabası bu birlik ve beraberliğin, bu hoşgörünün devamı içindir’’ şeklinde konuştu.
 
"HRİSTİYAN KARDEŞLERİMİZİN PASKALYA BAYRAMI'NI CEMAATİM VE ŞAHSIM ADINA EN DERİN HİSLERLE KUTLUYORUM"

Paskalya Bayramı’nı kutlamak üzere toplanmış bulunduklarını belirten Musevi Cemaati Başkanı ŞaulCenudioğluise‘’Hristiyan kardeşlerimizin Paskalya Bayramı’nı cemaatim ve şahsım adına en derin hislerle kutluyorum. Birkaç gün önce icra etmiş olduğumuz Hamursuz Bayramı ve yarın kutlanmaya başlanacak olan Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle Nisan ayının ayrı bir önemi bulunmaktadır. Üç semavi dinin özel günleri aynı anda aynı coşku ile kutlanmakta ve hepimiz ayrı dinlere mensup olmamıza rağmen bu günlere iştirak etmekteyiz. Bu güzelliklerin sonsuza kadar yaşamasını temenni ediyorum.’’ dedi.
 
ORTODOKS KİLİSESİ VAKFI BAŞKANI FADI HURİGİL KATILIMCILARA PASKALYA BAYRAMI HAKKINDA BİLGİ VERDİ

Paskalya Bayramı hakkında bilgi veren Ortodoks Kilisesi Vakfı Başkanı FadiHurigil, "Yüzyıllardan beri üç semavi dine mensup insanların kardeşçe, barış ve huzur içerisinde yaşadığı, farklılıkların zenginlik olarak kabul edildiği Antakya’mızda inancı, kültürü ve etnik kökeni ne olursa olsun kutlanan bayramları beraber hisseden insanlarız. Bu bayramlar, bu topraklarda yaşayan insanlarımıza tarihsel ve kültürel zenginliğe tanıklık etme ayrıcalığı da sağlamıştır. Bugün kutladığımız Paskalya Bayramı biz Hıristiyanların büyük bayramı diye tabir edilir. Bu güzel bayram gününde sevincimize ortak olarak bizleri onurlandırdığınız için teşekkür ederiz.‘’ ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Vali Ata, Vakıf Başkanı Hurigil ile bir bayram geleneği olarak yumurta tokuşturma seramonisini gerçekleştirdi. Yapılan ikram ve sohbetlerin ardından program sona erdi.
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar