Skip Navigation Links

'Köklü tarih kardeşliğimiz yara alacak!!!'

AK Parti Hükümetinin demokratik açılım çalışmalarını eleştiren Türkiye Partisi İskenderun İlçe Başkanı Nevzat Barak: 'Köklü tarih kardeşliğimiz yara a

Politika   A+a-

Türkiye Partisi İskenderun İlçe Başkanı Nevzat Barak, hükümetin ‘Demokratik Açılım’ çalışmalarını eleştirerek, binlerce yıllık kardeşliğin yara almak üzere olduğunu söyledi. Yaptığı yazılı açıklamada eleştirilerini yapan Barak, Bin yıldır kardeşçe birlikte yaşadığımız, acı, tatlı günleri beraber geçirdiğimiz; sevinç ve kederleri müşterek hissettiğimiz Kürt kardeşlerimizi sanki farklı kökenden geliyormuş gibi ötekileştirerek ve birbirimize düşman ederek suni milliyetçiler oluşturup, önemli işler yapıyormuş gibi pazarlayarak “açılımlar” yapmak önümüzdeki süreçte köklü tarih kardeşliğimize ağır yaralar verecektir” dedi.
Türkiye Partisi İskenderun İlçe Başkanı Nevzat Barak açıklamasında şöyle dedi: “İktidar son günlerde “açılım” adı altında birtakım çalışmalarla ülkeyi kaosa sokmakta ve gerçekte telafisi güç birtakım sorunların oluşumuna meydan vermektedir. Bu durum, partimizce kaygı ile izlenmekte ve ülke açısından umudumuzun zedelenmesine neden olmaktadır.
Bu ülkede etnik ayrım noktasında hiçbir sorun yaşanmamaktadır. Küçük bir çıkar grubunun arkasına terör örgütünü alarak belirli bir siyasi kimlik altında şahsi menfaatlerle kaos ortamı oluşturma gayretlerine iktidar tarafından yasal zemin oluşturulmasını anlamakta güçlük çekmekteyiz.
Bulunduğu coğrafya da rehber olan ve köklü tarihe sahip ülkemizi ve Cumhuriyetimizi yıkmak yada bu yönde çaba sarf etmek hiç kimsenin haddine düşmemiştir. Bizler ve partimiz mensupları var olduğu müddetçe gereken engel her zaman gösterilecektir.
1915 yılından bu yana Ermeni diasporasının gösterdiği özel gayretler sonucunda sanki tarihte soykırım yapılmış gibi iddialarla Ülkemizi türlü sıkıntılara sokan zihniyet devam ederken ve Azeri soydaşlarımızın birçoğunun kendi topraklarında esaret altında yaşamasına sebep olan dağlık karabağ sorunu çözülmeden imzalanan Ermeni protokolünün doğru olmadığını ve telafisi güç sorunlar yaşanacağını düşünmekteyiz.
Komşularımızla sorunsuz bir yaşam hepimizin en büyük arzusudur. Ancak, şartları ve sonuçları net olmayan birtakım teslimiyetçi girişimleri yalnızca gelecek kaygısıyla başlatmak ve okyanus ötesinden verilen reçetelerin ve talimatların yerine getirilmesini sağlamak ulusal çıkarlarımıza uygun olmayıp yalnızca iktidarın gelecek kaygısını ve iktidarlardan düşmesini öteleyen bir davranışın sonucudur.
Bu yüzden Türkiye Cumhuriyeti’nin ulus ve üniter devlet yapısına sadakatle bağlı kalmak ve millet olarak soydaşlarımızda dahil olmak üzere aklı selim davranarak sorunları kökten çözen ve menfaatlerimizi öncelik olarak gören anlaşmalara imza atmak başta iktidar olmak üzere her Türk vatandaşının temel görevidir.
AKP hükümetini bu yönde uyarmak TÜRKİYE PARTİSİ olarak sorumluluğumuzun tabi bir sonucudur.”
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet