Skip Navigation Links

Samandağ Kadın Dayanışma Derneği Kadına Koalisyonu Toplantısına Katıldı

Samandağ Kadın Dayanışma Derneği, Kadın Koalisyonu Bileşeni olarak yaklaşık 2,5 yıl süren Yerel Yönetim Mekanizmalarını İzleme raporlarını sunmak üzer

Samandağ Kadın Dayanışma Derneği Kadına Koalisyonu Toplantısına Katıldı

Gündem   A+a-

 
 Samandağ Kadın Dayanışma Derneği, Kadın Koalisyonu Bileşeni olarak yaklaşık 2,5 yıl süren Yerel Yönetim Mekanizmalarını İzleme raporlarını sunmak üzere 30 Mart-1 Nisan 2017 tarihlerinde Ankara'da gerçekleştirilen toplantıya katıldı.
 2 gün süren yoğun programın birinci günü: ‘Zor zamanda kadın olmak araştırma raporu’ ve ‘Olağanüstü halde kadınlar araştırma raporu’ sunulmuştur. Ayrıca kadınların politika, karar alma ve uygulama süreçlerine katılımı bakımından ADANA (Büyükşehir, Seyhan, Çukurova ve Yüreğir Belediyeleri), TRABZON, BODRUM illerindeki Belediyelere ilişkin izleme raporları ve Urfa ŞÖNİM’in (Şiddet Önleme İzleme Merkezi) izleme raporu sunulmuştur.
İkinci gün: TBMM KEFEK (Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu) izleme raporu ve 1325 Sayılı BM Kararına ilişkin bilgiler paylaşılmış; Koalisyonun çalışmaları, ulusal ve uluslar arası düzeyde ilişki ağlarının geliştirilmesi konusunda bilgi ve deneyimler paylaşılmış; bu doğrultuda gelecekte izlenecek yol hakkında görüşler alınmıştır. 
 119 bileşeni olan Kadın Koalisyonu tarafından gerçekleştirilen toplantıya Samandağ Kadın Dayanışma Derneği adına katılan Uzm. Psk. Nilgün Yeniocak, Dernek Başkanı Hülya Nehir başkanlığında toplanarak edindiği bilgi ve deneyimleri dernek üyeleriyle paylaştı.  
Toplantıda sunulan araştırma raporları ülkemizde siyasi ve ekonomik koşulların ağırlaştığı bu dönemde kadınların yaşadığı sorunların nasıl ağırlaştığını ortaya koymuştur. Özellikle kamu kurumlarında kadınların politika üretme, karar alama ve uygulama süreçlerine katılımı destekleyen kadın dostu çalışmalara ve TBMM’de KEFEK’e ilişkin izleme raporları, kadınların daha eşit ve özgür bir yaşam sürdürebilmesi için kazanılmış hakların takipçisi olmanın önemini bir kere daha hatırlatmıştır.
Bu toplantı, raporlaştırılan bulgularla önemli bilgilerin kayda geçmesini sağlamış, kadın çalışmaları yürüten pek çok akademisyen ve aktivisti bir araya getirerek birlik ve dayanışma duygusunu geliştirmiş; birlik olmanın gücünü yaşatarak eşit ve güçlü kadının varlığına dair umutları pekiştirmiştir.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet