Skip Navigation Links

'Verdiğiniz yüzde 88.7 oyla AKP'ye 'Git!' Dediniz..'

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Deniz Baykal, seçim sonrası ikinci kez İskenderun'a gelerek Arsuz yöresinde en büyük zaferi kazandığı Üçgüllük B

Politika   A+a-

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Deniz Baykal, seçim sonrası ikinci kez İskenderun’a gelerek Arsuz yöresinde en büyük zaferi kazandığı Üçgüllük Belediyesi’nin hizmet binasının açılışını yaptı. Türkiye’de en yüksek oy oranıyla seçilen Üçgüllük Belediye Başkanı Bedi Palta’ya övgüler yağdıran Baykal, oy oranının Türkiye’de iktidar değişikliğine işaret ettiğini söyledi. Seçmenlerinin karşısında genel başkanından övgü dolu sözlere mazhar olan Başkan Palta’nın duygulandığı gözlerden kaçmadı..
“Verdiğiniz yüzde 88.7 oyla AKP’ye “Git!” Dediniz..”
CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Üçgüllük Beldesindeki sonucun, Türkiye'nin yeni bir istikamete doğru gideceğini gösterdiğini belirterek “Bu sonuç Türkiye'nin geleceğinin olduğunu, girdiği yolun çok ötesinde Ankara'da bir iktidar değişikliğini ortaya koymuştur” dedi.
Beldede yeni yaptırılan Üçgüllük Belde Belediyesi Hizmet Binası'nın açılışını yapan Deniz Baykal, törende yaklaşık bin kişiye hitap etti. Yerel seçimlerde CHP'nin seçmen sayısına göre en yüksek oranda oy aldığı Üçgüllük Beldesi'nde oyların yüzde 88.7'sini alarak Türkiye'de rekor kırdıklarını belirten Baykal, Başkan Bedi Palta’yı kutladı, belde halkına teşekkür etti.
Üçgüllük Beldesinde halkın Başkan Bedi Palta’yı ikinci kez ve CHP’li tüm meclis üyelerinin tamamını seçme başarısı gösterdiğini vurgulayan Baykal "Türkiye'de büyük bir değişimin ilk işaretini verdiniz. Türkiye'nin yeni bir istikamete doğru gideceğini gösterdiniz. Bu sonuç Türkiye'nin geleceğinin olduğunu, girdiği yolun çok ötesinde Ankara'da bir iktidar değişikliğini ortaya koymuştur. Bu değişim 2 gerçeği ortaya çıkardı. Birincisi AKP gidicidir oyları azalmıştır, ikincisi ise devletin tüm imkanlarının, bakanlarının valilerinin seferber edildiği, halkın baskı altında tutulduğu bir yerel seçimlerde dahi bu vatandaş AKP'yi 8 puan aşağıya çekti" dedi.
Baykal, açılış sonrası CHP'li Belediye Başkanı Bedi Palta ile bir süre sohbet etti, ardından, Arsuz Beldesi'ne geçti.

“Füsun Sayek tam bir Türk aydınıdır”
Baykal, Arsuz'da, 2006'da meme kanseri nedeniyle yaşamını yitiren Türk Tabipler Birliği eski Başkanı Dr. Füsun Sayek anısına, bu yıl 3'üncüsü yapılan Sağlık ve Kültür Etkinlikleri'ne katıldı. Etkinliklerde konuşan Baykal, "Girişimlerinden dolayı Füsun Sayek'in eşi İskender Sayek, çocukları ve çevredeki belediye başkanlarına teşekkür eder ve onları kutlarım. Füsun Sayek, toplumsal sorumluluk duygusunu benimsemiş, insanların sağlık sorunları karşısında onlara öncülük yapmayı hedef almış bir meslek insanıdır. Füsun Sayek, yaptığı işlerle gerçek bir Türk aydını olduğunu kanıtlamıştır. Bu etkinlik O'nun anısını yaşatmak için çok önemli. Bu etkinliklerin 3'üncüsüne yetişebildim. O yüzden çok mutluyum" dedi.
Daha sonra etkinliğin yapıldığı Sayek Ailesi'ne ait olan ve müze haline dönüştürülen Eski Arsuz Evi'nde açılan Hatay Yöresel Ev Eşyaları Sergisi, İskenderun Ressamlar Derneği'nin resim sergisi, 9 Eylül Üniversitesi'nde görevli Fahri Sümer'in resim sergisini gezen Baykal, kendisine ikram edilen tatlı ve dondurmayı yiyip, Antakya'ya geçti.

 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet