Skip Navigation Links

Ahmet Atakan Parkında Anlamlı Buluşma

Ahmet Atakan'ın adıyla yaşayacak olan basketbol sahası, dinlenme alanı ve çocuk oyun parkı Cumhuriyet Mahallesinde halkın hizmetine açıldı.

Ahmet Atakan Parkında Anlamlı Buluşma

Gündem   A+a-

 
Ahmet Atakan'ın adıyla yaşayacak olan basketbol sahası, dinlenme alanı ve çocuk oyun parkı Cumhuriyet Mahallesinde halkın hizmetine açıldı.

Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir ,Cumhuriyet Mahallesinde yapımı tamamlanan Ahmet Atakan Parkı ve Basketbol sahasında Atakan ailesi ile bir araya geldi. Demokrasi Şehidi Ahmet Atakan’ın Babası Ali Atakan ve annesi Emsal Atakan İle fidan diktiler. Atakan ailesi buluşmada anlamlı konuşmalar yapıldı.

 Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir,CHP Samandağ İlçe Başkanı İbrahim Aydoğan,Samandağ Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Yıldız,Samandağ Kadın Dayanışma Derneği Başkanı Hülya Nehir,Samandağ Belediye Meclis Üyeleri Adil Nural,Süleyman Ray,Levent Fırıncıoğulları,Filiz Çakmak,Sabit Yorgun,Nebil Yüksek,Yüksel Kuzu birim müdürleri etkinliğe katıldılar.
Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir :Barış ,Özgürlük,Demokrasi mücadelesinde  yitirdiğimiz fidanlarımızın adlarını yaşatacak mekanlar oluşturuyoruz. Daha önce Atakan İsmini bir sokağa vermiştik. Bugünde yeni yaptığımız bu parka  Ahmet Atakan adını vererek yitirdiğimiz fidanımızın mücadelesine layık olabilecek, anılarını diri tutacağına inandığımız bir çalışmayı gerçekleştirdik. Demokrasi  mücadelesinde yitirdiğimiz fidanların anılarını yaşatmak boynumuzun borcudur. “dedi.

Ahmet Atakanın Babası Ali Atakan :”Burada emeği geçenlere teşekkür ediyorum.Ahmetler ,Aliler,Abdullahlar bizim ortak değerlerimizdir. Bu çocuklar bizim doğal çocuklarımızdı ama bu uğurda öldükleri zaman herkesin ölen çocuğu oldular. Yapılan bu çalışmaları takdirle karşılıyoruz.Çocuklarımızın Anılarını yaşattığınız için size ve ekip arkadaşlarınıza teşekkür ediyoruz.”dedi.
CHP Samandağ İlçe Başkanı İbrahim Aydoğan:”2013 yılında özgürlük,barış,adalet için ortaya çıkan Gezi olaylarında hatay’dan üç şehidimiz oldu. Bu onurlu direnişlerini buradan saygıyla selamlıyoruz.Şehitlerin ölmediğini ,devrim şehitlerinin ölümsüzleştiğini bu çalışmalarla kanıtlıyoruz. Ahmetin anısını yaşatmak adına yapılan bu çalışmada Belediye başkanımız sn. Mithat Nehir’e emeği geçen meclis üyeleri,müdürler, personelleri kutluyorum. Bu çalışmaların devam edeceğine inanıyoruz. “dedi.

Ahmet Atakanın Annesi Emsal Atakan:”Samandağ belediye Başkanımız Mithat Nehir’e ve emeği geçen herkese teşekkür ederim.Sizler her zaman yanımızda oldunuz. Sizinle gurur duyuyoruz. Çocuklarımızın her zaman hedeflerinde özgürlük barış vardı. Çocuklarımızla övünüyoruz. Onlar tarih yazdı. “dedi.

Ağaç ekimiyle devam eden   etkinlikte Ahmet Atakan’ın annesi emsal Atakan barış ,kardeşlik dileklerini diledi. İki ağacın arasına barışı temsil eden zeytin ağacı ekildi. Eğitimsen Samandağ Şübesi yönetim Kurulu üyesi Arkadaş Karataş öğrenciler adına ağacı dikti. 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet