Skip Navigation Links

Türkiye-Suriye Masaya Oturursa Hatay Ekonomik Krizi Çözülür!

Vatan Partisi Genel Başkanı Yardımcısı Mehmet Bedri Gültekin, Hatay İl Başkanı Yunus Özgür Yıldırım ve İskenderun İlçe Başkanı İbrahim Bedir ve yöneti

Türkiye-Suriye Masaya Oturursa Hatay Ekonomik Krizi Çözülür!

Gündem   A+a-

 
Vatan Partisi Genel Başkanı Yardımcısı Mehmet Bedri Gültekin, Hatay İl Başkanı Yunus Özgür Yıldırım ve İskenderun İlçe Başkanı İbrahim Bedir ve yöneticiler, İskenderun Madeni İşler Esnaf ve Sanatkarlar Odası’nı ziyaret ettiler. Vatan Partisi yöneticilerini Oda Başkanı Ahmet Çardaklı, Şefik Uyar, Fuat Yetimoğlu, Jozef Hurioğlu, Ayhan Yetkin, Fatih Tekinşen, Mehmet Bişer ve diğer yöneticiler toplantıda hazır bulundular.

Odaya kayıtlı bin esnaf bulunduğunu yöneticiler bu esnafın ise sanayi sektöründe işler yaptıklarını belirttiler.
Odanın toplantısına katılan yönetici ve esnafların bir belirsizlik dönemi yaşadıklarını ve bu belirsizliklerin ise referandum olduğunu, zaten bir kriz yaşadıklarının altını çizdiler.

Toplantıda referandum ve Türkiye-Suriye ilişlikleri ve terör meselesi ve ekonomik kriz konuşuldu.
Oda Başkanı Ahmet Çardaklı, sorunlarının olduğunu ve bunları imkanları ölçüsünde çözmeye çalıştıklarını ifade etti. “Esnaf çırak bulamıyordu, onları halletmeye çalışıyoruz, sorunların derinliğini biliyor ve inmeye çalışıyoruz. Tabi öncelikle sizi dinleyelim”
Gültekin, partinin görüşlerini Hatay’daki çalışmalarda anlatmaya çalıştıklarını ve referandumu bir Türkiye için tuzak olarak değerlendiriyoruz diyerek şunları söyledi. “Referandum bir parti seçimi değil, Türkiye’nin sistemi oylanacaktır. Hangi Partiden olursa, olsun yurttaşlarımızın yeni baştan düşünmesi gereken bir durumla karşı, karşıyayız. Partimizin ve anketlerin sonucuna göre en önemli sorun terör sorunudur, ikinci sorun ise ekonomik sorun ve kriz giderek ağırlaşıyor. Üçüncüsü terörle bağlantı olarak Suriye bölgesindeki savaştır ve Türkiye oraya askeri ile girmek zorunda kaldı. Amerika bir Kürt koridoru açmaya çalıştı ve Türk askeri müdahale etti, bu savaş sürüyor. Oradaki kuvvet PYD-PKK değil, doğrudan, doğruya Amerika’dır. Suriye’de, Amerika’nın 9 üssü vardır. Bunlardan birisinin ağır nakliye uçaklarının kalkıp, inmesine yarayan büyüklüktedir. Amerika PKK’ya Rakka yanında  bir devletçik kurduruyor, bu gün hedef bu ama yarın Türkiye’ye yöneleceği çok açıktır.

Türkiye bu sorunların altından nasıl kalkacaktır? Eğer milletçe birleşmez ise bu sorunların altından kalkamaz. Ne terör, ne ekonomik kriz, ne de Amerika’nın yanı başımızdaki devletçik sorunu çözülebilinir.
Referandum ise milleti ortadan ikiye bölüyor ve milleti birbirine düşürüyor. Bütün yurttaşlarımı ve özellikle de AKP’ye oy veren ve Tayyip Erdoğan’ı sevenlerin düşünmesi gerekiyor. Bu kadar ağır sorunların olduğu bir zamanda milleti birbirine düşürmek kimin işine yarar? Türkiye için kötü emelleri olanların işine yarayacağı kesindir.

Yönetici ve katılan esnaflar ise şu noktaya dikkat çektiler. “Bu günkü yöneticiler ve muhalefet biz yerine ben dediği için bu ülkenin başına bu çoraplar örüldü. Ne zaman Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ruhu ile biz dersek, ancak o zaman ülke üs seviyeye çıkar” diye düşünüyorum. Bir başka esnaf ise “Daha önceki referanduma ve hileye dikkat çekiyorum. 3 milyon insan hayır deseydi, yasa geçmezdi. Aynı oyunu oynuyorlar.” Bir diğer eleştiri ise “Hatay’da AKP’nin referandum için harcadığı para ile iflas eden Nursan fabrikası yeniden işletmeye açılır” denildi.

TÜRKİYE-SURİYE MASAYA OTURMALIDIR.

Bir diğer konuda Türkiye-Suriye’nin masaya oturması idi, oda başkanı Çardaklı “işin derinliğini bilmiyoruz ama Fırat kalkanı müdahalesi son derece iyiydi. Geç kalındı ve şu anda da devletin üstündekiler bununla uğraşıyorlar. Biz sınırdayız ve Türkiye-Suriye meselesi çözülmelidir. Türkiye-Suriye krizinin çözülmesi bütün esnafın temennisidir. Bizim işimizin düzelmesidir. Diye düşünüyorum” dedi. Gültekin bu meselede partisinin değerlendirmesini şu şekilde açıkladı. “Bu mesele Türkiye’yi ilgilendiriyor ama öncelikle Hatay, Gaziantep, Urfa ve bölgedeki şehirlerimizi ilgilendiriyor. Suriye kapısının kapanması, Suriye’nin istikrarlaştırılması, Irak ve Mısır’daki durum, telafi edilemez ve büyük zararlara yol açmıştır. Türkiye’yi yönetenlerin ise dış politikada ne yazık ki Türkiye’ye büyük zararlar verdiler. Tabi geçmişteki yapılanlar üzerinde tepinmek yerine bu gün hükümetin attığı bölge ülkelerle ilişkileri olumludur. Daha cesur, daha kararlı olmasını istiyoruz. Biz Ankara’nın-Şam’la el altından, hem Ankara’da hem de Şam’da görüşmeler yaptığını biliyoruz. Heyetlerin gelip, gittiğini, bu görüşmelerde bizim partili arkadaşlarında bulunduğu için biliyoruz. El altından yerine Ankara’nın, Şam’la açık, açık el sıkışması gerekir. Türk ordusunun Suriye sahasında Suriye ordusu ile işbirliği yapması gerekir. Bu birlik olduğunda birkaç ay içinde PKK,PYD meselesi ve Suriye’nin toprak bütünlüğü sağlanır. 2011 Öncesi iyi ilişkilere dönülür, hatırlanacağı gibi Türkiye ve Suriye hükümetleri ortak kabine toplantıları yaptılar. Pasaportlar kaldırılıp, kimlik ile giriş, çıkışlar sağlanacaktı. Ekonomik anlamda Suriye ve Türkiye’nin sınırları kaldıralım girişimi vardı, bu adım atıldığında bölgedeki devletlerle ilişkilere adım atılacaktır. Türkiye, Suriye, İran, Irak, Lübnan, Mısır gibi ülkelerle işbirliği büyük bir ekonomik güç yaratacaktır. O zaman Türkiye ekonomisi şahlanacak ve bölgeye barış gelecektir. Önümüzdeki dönemde Ankara-Şam masaya oturacaktır. Bu mecburiyettir. Hayır çıksın, evet çıksın bu olacaktır.” Dedi.
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet