Skip Navigation Links

Tufan Yıldızlar Koleji'nde Nevruz coşkusu

Nevruz Şenlikleri ilçe Programı Dörtyol Özel Tufan Genç Yıldızlar Koleji'nde 'Nevruz'un anlamına yaraşır biçimde yapıldı.

Kültür Sanat   A+a-

Nevruz Şenlikleri ilçe Programı Dörtyol Özel Tufan Genç Yıldızlar Koleji’nde “Nevruz”un anlamına yaraşır biçimde yapıldı.

İlçe Kaymakamı Hayri SANDIKÇI, Hatay Milletvekili Prof. Dr. Mustafa ÖZTÜRK, Dörtyol Belediye Başkanı Fadıl KESKİN, Dörtyol Garnizon Komutanı Jn. Bnb. Taşkın KELEŞ, Dörtyol Cumhuriyet Savcısı Mehmet OYRAŞ, İlçe Emniyet Müdürü Mustafa YAVUZYOLCU, İl Milli Eğitim Müdürlüğü Müdür Yardımcıları Mehmet KESKİN ve Nurettin BEBEK, İlçe Milli Eğitim Müdürü Kemal KARAHAN, Kuzuculu Belediye Başkanı Yaşar TOKSOY, Yeşilköy Belediye Başkanı Fatma GÖRGEN SELİMOĞLU, Altınçağ Belediye Başkanı M. Yaşar DÜZ, Siyasi Partilerin İlçe Başkan ve Yönetim Kurulu Üyeleri, veliler ve çok sayıda davetlinin katıldığı Nevruz Şenlikleri Özel Tufan Genç Yıldızlar Koleji Atatürk Büstüne İlçe Kaymakamı Hayri SANDIKÇI’nın çelenk sunması ile başladı.
Şenlik alanında Tarih Öğretmeni Muhsin DOKAK tarafından günün anlam ve önemi ile ilgili bir konuşma yapıldı.

Kaymakam Sandıkçı yaptığı konuşmada Nevruz’un tüm Türk dünyasında ve Anadolu’da, doğanın canlanışının ve günün dönmesinin kutlandığı bir sevgi ve kardeşlik günü olduğunun altını çizdi.

Tufan Yıldızlar Lisesi Öğrencisi Merve Keskin “Nevruz Semahı” adlı şiirini seslendirdi.
Nevruz Yarışmaları bölümünde “çuval”, “iple takım”, “gözler bağlı yoğurt yedirme”, “kaşıkta yumurta taşıma” ve “halat çekme” yarışları heyecana sahne oldu. Özellikle yoğurt yedirme ve halat çekme yarışlarında heyecan ve eğlence üst noktalara çıktı.

Dörtyol Kaymakamı Hayri SANDIKÇI, Hatay Milletvekili Prof. Dr. Mustafa ÖZTÜRK, Garnizon Komutanı Sayın Taşkın KELEŞ, Dörtyol Belediye Başkanı Sn Fadıl KESKİN, Dörtyol Cumhuriyet Savcısı Mehmet OYRAŞ ve Tufan Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Osman TUFAN tarafından “Nevruz Ateşi” yakıldı, Nevruz ateşinin üstünden atlanıldı ve örste demir dövüldü.

Tufan Yıldızlar Lisesi Öğrencisi Seda AKIL “Sılada Bahar” adlı şiiri seslendirdi.

Tufan Yıldızlar İlköğretim Okulu Halk Dansları Topluluğu yaptıkları gösteri ile nevruz neşesini doruklara çıkardı.

Misafir Taekwondo Grubu Gösterileriyle izleyenleri heyecanlandırdı.

Tufan Yıldızlar İlköğretim Okulu Öğrencisi Hilal KESKİN kendi yazdığı ve geçtiğimiz yıl ilçe birincisi olan nevruz şiiriyle nevruzun ne olduğunu bir kez daha gösterdi.

 

 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet