Skip Navigation Links

2011 Yılı Türkiye İçin Kötü Geçti

Toplumsal projeleriyle halkın gönlünde taht kuran Avukat Bülent Akbay 2011 yılının hiçbir açıdan iyi geçmediği kanaatinde olduğunu söyledi.

Kültür Sanat   A+a-

2011%20akbay%20B(1).jpg" />
 
2011 Yılı Türkiye İçin Kötü Geçti
 
Avukat Bülent Akbay 2011 yılını hem Türkiye hem de Hatay acısından değerlendirdi. Geçtiğimiz genel seçimlerde milletvekili aday adaylığı ve belediye meclis üyeliği ile gündeme gelen Avukat Bülent Akbay, kamuoyundan bulduğu destekle halkın duygularına tercüman olmaya devam ediyor.
Toplumsal projeleriyle halkın gönlünde taht kuran Avukat Bülent Akbay 2011 yılının hiçbir açıdan iyi geçmediği kanaatinde olduğunu söyledi.
Siyaset, ekonomi, gündem ve daha birçok konuya değinen Avukat Bülent Akbay ekibimize yaptığı açıklamada, “Türkiye 2011 yılına başlarken bir seçim hazırlığı içinde başladı. Bütün siyasi partiler 2011 yılının başında seçim bütçesini devreye sokarak, Haziran ayına kadar seçime yönelik çalışmalarla geçti. Yani 2011 yılının yarısı seçim çalışmalarıyla geçti. Seçim çalışmalarında ne yazık ki önce ki seçimler gibi yine halka sayısız içi boş arkası doldurulmamış bir takım vaatlerle, adeta seçim sandığı halktan kaçırılarak, bir seçim dönemi geçirildi. Ülkenin sorunları bütünüyle ve içtenlikle tartışılamadı. Sorunlara çözümler konusunda ciddi vaatlerde bulunulamadı, anti demokratik yöntemlerle liderlerin söyledikleri, işaret ettikleri, kendilerine yandaş buldukları insanları milletvekili yaptılar. Bir seçim dönemi daha fiyaskoyla sonuçlandı. Ak Partinin bu seçimlerde ciddi anlamda oylarını arttırdığını gözlemledik. Cumhuriyet Halk Partisi yeni lideriyle ilk seçimine girdi, önce ki seçime göre oylarını arttırdı ama beklentiler çok daha fazla olduğu için çok başarılı kabul edilmedi. Ak Partinin oylarının önemli ölçüde arttırmasının sebeplerinden bir tanesi, Türkiye’de son iki üç yıldır yargıdan tutalım çeşitli tüm toplumsal alanlara yönelik çok ciddi anlamda baskıcı ve otoriter bir rejim kurma çabaları ve niyetleriydi, Ak Parti bu yanıyla iktidar olanaklarını iyi kullandı. Toplumu adım adım köleleştiren, esir eden, önce onursuzlaştırıp ondan sonra tasfiye eden bir anlayışla hareket etti. Seçimlerden sonra bu politikaları biraz daha açık ve net bir biçimde tüm toplumsal kesimin gözlemleyeceği bir şekilde sürdürmeye devam etti.
 
Basın Özgürlüğü Kısıtlanıyor
 
Bugün sıra gazetecilere geldi dün itibariyle 36 tane daha gazeteci tutuklandı. Basın özgürlüğü ciddi bir darbe aldı. Toplumsal yaşamın neredeyse tüm alanları, yargı adeta tetikçiliğe soyundu, kimse düşüncelerini özgürce ve korkusuzca ifade edemez bir sisteme doğru giden bir toplum olduk. Ben 2011 yılının Türkiye acısından iyi geçmediğini düşünenlerdenim yalnızca Türkiye acısından değil Hatay acısından da iyi geçmedi.
 
Hatay Uzun Yıllardır Sahipsiz
 
Hatay’ın Ak Parti döneminde eğitimden, kültüre, işsizliğe her yönden gerilediğini söyleyen Akbay, “Hatay’ın zaten çok uzun yıllardır sahipsiz olan yapısı ne yazık ki özellikle Ak Parti dönemiyle birlikte, yeni yeni çıkan istatistiklere bakıldığı zaman ortaya çıkmaya başladı. Hatay Ak Parti döneminde işsizlikte 5. sıraya kadar geriledi, yaşanabilirler iller arasında 62 sıraya kadar geriledi, eğitimde 48. sıraya kadar geriledi. İskenderun acısından baktığımız zaman yine Ak Parti döneminde İskenderun’u sahipsiz bırakan politikalarının egemen olduğunu gözlemledik. Son olarak bildiğiniz gibi birkaç gün öncesine kadar, Gümrük Başmüdürlüğü’nün bir şekilde İskenderun’dan koparılmaya çalışıldığına dair çeşitli çalışmaları gözlemlemeye başladık.
Cumhurbaşkanlığının onayladığı kararnameye göre Botaş ve İskenderun’da buna benzer etkili kurumların gümrük işlemlerinin Mersin’e kaydırılacak. Hatay’ın ve İskenderun’un yerel yöneticileri Hatay’a sahip çıkmak konusunda etkili bir çalışma yapmadıklarını gözlemledik. Bu yanıyla Hatay 2011 yılında giderek kötüye gitti. İş dünyası ciddi anlamda ekonomik krizle boğuşuyor. Önümüzde ki dönemler de işsizliğin biraz daha artacağını düşünüyoruz. 2011 yılının en önemli olaylarından bir tanesi yine Ak Parti hükümetinin bir şekilde dış politikada 0 sorun diye başlayıp herkesle soruna dönüştürdüğü ve Hatay’ın önemli bir gelir kapısı olan Suriye’nin hükümetin politikalarından dolayı bir şekilde restleşmeye dönüşen anlayışıyla Hatay’da ekonomik kriz biraz daha derinleşti.” dedi
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet