Skip Navigation Links

2’nci El Araç Alacaklar Dikkat !!!

Atar,ikinci el araç satışlarında 10 bin kilometre garanti kapsamına alınması ile ilgili açıklamalarda bulundu.

2’nci El Araç Alacaklar Dikkat !!!Web
TV

Ekonomi   A+a-

 İskenderun Oto Alım Satım Komisyoncuları Derneği Başkanı Mecit Atar, ikinci el araç satışlarında 10 bin kilometre garanti kapsamına alınması ile ilgili açıklamalarda bulundu.
 

2’nci El Araç Alacaklar Dikkat !!!

İskenderun Oto Alım Satım Komisyoncuları Derneği Başkanı Mecit Atar, ikinci el otomobillerde 10.000 km garanti uygulaması için Avrupa Birliği ve hatta Suudi Arabistan'da bile bu normların sisteme oturtulduğunu belirtirken, aracın yaşı ve diğer özelliklerinin kilometre garantisinin belirlenmesinde etkili olacağına dikkat çekti.
 
İkinci el araçlarda kilometre garantisinin teknik bir konu olmakla birlikte yetki sertifikalı oto alım satım komisyoncularının belirlenecek bir sisteme danışarak kilometre garantisi verebileceğine vurgu yapan Mecit Atar, konunun ayrıntılı bir şekilde önümüzdeki günlerde netleşeceğini söyledi. 
 
Bu  ülkelerde herhangi özel bir kişinin araba satışı yapamayacağını, araba satışı yapabilmesi için bir sertifikasının olmasının gerektiğini vurgulayan İskenderun Oto Alım Satım Komisyoncuları Derneği Başkanı Atar, Avrupa'da sertifikalı olan bir iş yeri sahibinin elinden yazı almadan noter de satış yapılamayacağını söyledi.
 

Atar, konu ile ilgili açıklamasının devamında;

 
''Sertifikalı olan bir iş yeri sahibinin elinden yazı almadan noter de satış yapılamaz.Avrupa'da araç satışı ancak bu şekilde yapılabilir.Kaptı kaçtı olmaz.İş yerinin araba satabilir sertifikası ile vergiye tabi tutularak araç satımını gerçekleştirebilirler.Avrupa'da bu şekilde karşılıklı güven ortamında araç satışı  yapılmaktadır.Getirilmek istenen sistemde böyle bir sistemdir.10.000 km. garantisi ise her arabaya 10.000 km  garantisi değil. Aracın yaşına göre 1 yaşından tut 10 yaşına kadar 20 yaşına kadar kademeli olarak derecelendirme yapılmıştır.Bu uygulama bakanlığın açıklamasına göre resmi gazete de yayınlanmasının ardından referandum sonrası yürürlüğe girecek.
Bu durum piyasaya güven, canlılık getirecek. Bu işi meslek edinenler tarafından bu işin ticaretinin yapılması sağlanacak. Her önüne gelen 'Ben galerici oldum, araç satışı yapıyorum' diyemeyecek veya yapıp canı istediği zaman bırakamayacak.'' şeklinde konuştu.
 
 
2’nci El Araç Alacaklar Dikkat !!! videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet