Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

“Bizi Düşündüren Sonrası’’

CHP İskenderun ilçe örgütü Referandum çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

“Bizi Düşündüren Sonrası’’

Gündem   A+a-


CHP İskenderun ilçe örgütü Referandum çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. İlçe Başkanı Yusuf Mansuroğlu öncülüğünde yöneticiler ADD ve Emekli Astsubaylar Derneği’ni ziyaret ederek, ‘Hayır’ ın gerekçelerini anlattılar.

CHP İskenderun Teşkilatı dün ilk ziyaretini Atatürkçü Düşünce Derneği’ne yaptı. Dernek Başkanı Fuat Gezgin ve Yönetim Kurulu üyeleri tarafından karşılandı.

CHP İlçe Başkanı Yusuf Mansuroğlu burada yaptığı açıklamada ziyaretin siyasi değil dost ziyareti olarak adlandırarak, “erklerin tek kişiye verilmesi vahimdir. Bıkmadan, usanmadan geziyor ve insanlarımıza uyarı görevimizi yapıyoruz” dedi. Vatandaşlara bire bir dokunmak ve ikna etmek için sahalarda olduklarının altını çizen Mansuroğlu, şunları söyledi:

“Bu sistemde Kemal Kılıçtaroğlu seçilse bile karşı olduğumuzu ifade ediyoruz. Toplumun her kesimiyle hatta geçmişte siyasi mücadele ettiğimiz kişilerle bile görüşüyoruz ve sistemin yanlışlığını anlatıyoruz. Bizim kişilerle işimiz yok. Biz ‘ya sonrası’ diye düşünerek çocuklarımıza ortak yaşayabilecekleri bir ülke bırakmak istiyoruz”
ADD Derneği Başkanı Fuat Gezgin, ziyaretten duyduğu memnuniyeti  ifade ederek:“Bu ülke aydınlanma  devrini Atatürk Devrimleriyle kazanmıştır. Atatürkçü Düşünceyi savunmak zorundayız. “dedi.
STK’ların siyasi partilerin önünde lokomotif görevi yapması gerektiğine dikkat çeken Gezgin, “ Karanlığa karşı verdiğiniz bu mücadelede her zaman yanınızdayız. Bu erklere sahip olan bir kişi yarın kızlar ve erkeklerin ayrı seyahat etmesi gerektiğini belirten bir kararname ile ülkeyi ortaçağ karanlığına sürükleyebilir. Bu iktidarın gizli ajandaları olduğuna inanıyorum. Referandum da ‘Hayır’ oyu çıkması için var gücümüzle çalışacağız.” Şeklinde konuştu.

‘’DÜŞÜNCEMİZ SİZİNLE PARALEL’’

CHP Heyeti ikinci ziyaretini Emekli Astsubaylar Derneği İskenderun Şubesi’ne yaptı. Konuklarını kapıda karşılayan Başkan Kazım Çakır şunları söyledi:

‘’Getirilmek istenen sisteme sempati duymuyoruz. Düşüncelerimiz sizinle paralellik taşıyor. Emekli Astsubaylar olarak kışladan aldığımız terbiye ve Atatürk İlkeleri doğrultusunda yetişmiş insanlar olarak Cumhuriyet ve değerlerine bağlıyız. Referandumu bir siyasi parti görüşü olarak değil ülke meselesi olarak görüyoruz. Bizler, şeriatçı, tarikatçı, cemaatçi değiliz. Cumhuriyet değerlerine bağlı, Atatürk İlke ve İnkilaplarına inanan bir STK’yız. Dilimiz döndüğünce ‘Hayır’ diyeceğiz.”
CHP İlçe Başkanı Mansuroğlu da burada yaptığı değerlendirmede şunları söyledi:
“Bizler ve sizler Atatürk sevdalısı Cumhuriyet aşığı insanlarız. Atatürkçü duruşunuz bizi duygulandırdı. Bu halk oylamasında parlamenter sistem yok edilmek isteniyor. Birlikte yaşamanın  çimentosu olan Anayasa değiştirilmek isteniyor. Bu memleket kimsenin babasının malı değil. Bizler Kurtuluş Savaşı’nı hep birlikte yaptık. Bizim Vatan, Bayrak, Cumhuriyet ve Atatürk gibi değişmez ortak değerlerimiz var. İçi boşaltılmak istenen bir Cumhuriyet değil, tam demokratik ve laik bir Cumhuriyet istiyoruz. Bu konuda kararlıyız. Ayrı düşünsek de birlikte yaşamayı öğrenmeliyiz.”
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar