Skip Navigation Links

Paskalya Kutlamaları Renkli Görüntülere Sahne Oldu

Papaz Dimitri Yıldırım 'Paskalya Bayramı Türkiye'ye Birlik Ve Beraberlik Getirsin'

Kültür Sanat   A+a-


Hatay’ın İskenderun ilçesinde ortadoks kilisesinde düzenlenen Paskalya ayininde papaz Türkiye’nin bütünlüğü için dua etti.
Hıristiyan inancına göre, Hz. İsa'nın çarmıha gerilişi ile yeniden dirilişini sembolize eden Paskalya Bayramı Hatay'ın İskenderun ilçesinde kutlanmaya başladı.
İskenderun Ortodoks Kilisesi'nde gece saat 22.30'da düzenlenen ayinde bir araya gelen Hıristiyan vatandaşlar, Papaz Dimitri Yıldırım'ın yönetiminde ilahiler okuyup mum yaktı.
Hıristiyan aleminin en önemli dini bayramlarından birisi olarak bilinen Paskalya Bayramı ayininde konuşan Ortodoks Kilisesi Papazı Dimitri Yıldırım, Paskalya Bayramı'nın dünyaya özellikle Türkiye'ye barış, huzur, birlik beraberlik bolluk ve bereket getirmesi dileğinde bulundu. Yıldırım ayrıca, Hıristiyan aleminin bayramını kutlayan bürokratlara ve siyasilere de teşekkür etti. Paskalya Bayramı kutlamaları Ortodoks Kilisesi'nde geç saatlere kadar devam etti. Hıristiyan vatandaşlar kutlamalarını Samandağ ilçesinde bulunan Meryem Ana Yortusu'nda sürdürecek.
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet