Skip Navigation Links

Şifa Dağıtan Lezzet Kilikya Şalgamı..

Keyifli yemeklerin yanında en sağlıklı ikram olan Kilikya Şalgamı, şifa niyetine günlük tüketilmesi gerekli vitamin ve mineral deposu bir içecek.

Kültür Sanat   A+a-

Keyifli yemeklerin yanında en sağlıklı ikram olan Kilikya Şalgamı, şifa niyetine günlük tüketilmesi gerekli vitamin ve mineral deposu bir içecek.



Şifa Dağıtan Lezzet Kilikya Şalgamı..
Kilikya Şalgamı yatırımlarıyla bütün dikkatleri üzerlerine çeken Nas Gıda, şalgam lezzetini uluslar arası üne kavuşturdu.
Türkiye’de çok da yaygın olmayan şalgam tüketimini Kilikya Şalgamı lezzetiyle yaygınlaştıran, yemeklerde ve misafir ağırlamada kullandıracak kadar üne kavuşturan Nas Gıda, şifa niyetine içerken lezzetli bir sağlıklı yaşam vaat ediyor.
Türkiye çapında bayileriyle Kilikya Şalgamı lezzetini 81 ile yayan Nas Gıda, ihracatıyla da ülke ekonomisine girdi sağlıyor.
Nas Gıda Ortağı Fariz Nas, istihdam yaratmak, ülke ekonomisine katkı sunmak dışında, sağlıklı yaşam için vitamin ve mineral deposu Kilikya Şalgamı’nın tüketimini özendirme gayretinde olduklarını söyledi.
Su yerine şalgam tüketiminin sindirim sistemi başta olmak üzere vücuda büyük faydaları olduğuna dikkat çeken Fariz Nas:
“Şalgam suyu mor havuç, şalgam turbu, bulgur unu ve tuzun suya salınıp laktik asit fermantasyonuna tabi tutulması sonucu elde edilen koyu kırmızı renkli, bulanık, ekşi, kendine özgü aromaya sahip lezzetli bir içecektir. Mor havuç karotence (sebze ve meyvelere renk veren pigment.) zengin olduğu gibi önemli miktarlarda Thiamin (B1) ve Riboflavin (B2) vitaminlerini de içerir. Vitamin ve mineral miktarları yüksek olan bu hammaddelerden yapılan şalgam suyunun insan sağlığı için şüphesiz pek çok faydaları vardır.
İştah açar, sindirimi kolaylaştırır
Şalgamın İnsan Sağlığına Başlıca Faydaları Şu Şekilde Sıralanmaktadır.
B grubu vitaminleri içerir. Sinirleri yatıştırır.
Mide ve karaciğere faydalıdır.
Kalsiyum, potasyum ve demir içerir, kemik ve dişleri kuvvetlendirir.
Afrodizyak özelliği vardır.
Vücuttaki toksinleri atmak, kolesterolden uzaklaşmak, stresten kurtulmak için bolca şalgam suyu içilir.
Akciğer ve bronşları temizler.
A, B, C vitaminlerini içerir, kalp, damar ve göz sağlığı için faydalıdır” dedi.
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet