Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

İskenderun Şehidini Başı Dik Uğurladı

İstanbul Halkalı da askeri personel taşıyan otobüsün düzenlenen saldırıda şehit olan 31 yaşındaki Jandarma Astsubay Kıdemli Üstçavuş Bekir Çelik, kılı

Kültür Sanat   A+a-

İstanbul Halkalı da askeri personel taşıyan otobüse düzenlenen saldırıda şehit olan 31 yaşındaki Jandarma Astsubay Kıdemli Üstçavuş Bekir Çelik, kılınan cenaze namazının ardından ebediyete uğurlandı. Hemşire Emine Çelik ile 2 yıl önce evlenen ve henüz çocuğu olmayan Bekir Çelik’in cenazesi Kaptan Paşa Camii’ne getirildi.
Şehit annesi Sena Çelik ise tören boyunca gözyaşı akıttı. Binlerce kişinin katıldığı cenaze törenine Şehit Pamir Caddesi trafiğe kapatıldı. Cenaze töreninde öfkeli kalabalık teröre isyan ederek “Asker hapiste, PKK mecliste” sloganları attı.
Gözü yaşlı Eşi Emine Çelik zor ayakta durduğu gözlenirken “Ben sana uzaktan mı bakacaktım. Ağlamıyorum ama canıma son veda mı ediyorum. Ben şehit eşiyim, o vatanı için seve seve canını verdi. Artık kan dökülmesini istemiyorum. Ocaklara düşen ateş son bulsun. Bizim Şehidimiz son olsun. Teröristleri davul zurnayla ülkeye getireceklerine bizim halimize baksınlar. Daha çok gençti, 31 yaşındaydı. O bir fidandı, bir çınardı ama yıkıldı. Melek oldu uçtu” diyerek feryadını dile getirdi.


Cenaze namazını kıldıran Hatay Müftüsü Mustafa Sinanoğlu, “Bugün her birimiz tek tek şehit olmaya hazırız. Bu bir farenin dağa saldırması gibi, başarılı olamayacaklar. Amaçlarına ulaşamayacaklar. Şimdi şehidimize yakışır bir şekilde şehidimizi son yolculuğuna uğurlayalım” dedi.
Cenazeye katılan Üst düzey bürokratlar ön saflarda yerini aldılar. Hatay Valisi Celalettin Lekesiz, Adana 6′ıncı Kolordu Komutanı Korgeneral Nejat Bek, İskenderun Deniz Üs Komutanı Tuğgeneral Turgay Erdal, 39′uncu Mekanize Tugay Komutanı Tuğgeneral Gürsel Öztürk, İl Jandarma Komutanı Albay Vedat Çolak, Chp Parti Meclis Üyesi Nihat Matkap, Hatay Milletvekilleri, SüleymanTuran Çirkin, İzzettin Yılmaz, Fevzi Şanverdi, Orhan Karasayar, Mustafa Öztürk, Aziz Yazar, Fuat Çay’ın yanı sıra İskenderun Belediye Başkanı Yusuf Civelek ve Parti İlçe Başkanları da vatandaşlarla beraber cenaze namazını kıldılar.
Cenaze namazının ardından öfkesi dinmeyen vatandaşlar bir yandan slogan atarken diğer yandan gözyaşlarını tutamadılar.Binlerce vatandaş Karaağaç Asri Şehitlik Mezarlığına otobüslerle giderek, Şehit Jandarma Astsubay Kıdemli Üstçavuş Bekir Çelik’i UĞURLADILAR…
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş