Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Geleceğin Modern Şehirlerinin Temelleri Atılıyor

Önümüzdeki 25 yılın şehircilik planlama toplantıları devam ediyor.

Geleceğin Modern Şehirlerinin Temelleri AtılıyorWeb
TV

Reyhanlı   A+a-

Hatay Büyükşehir Belediyesi(HBB), il genelinde hayata geçirdiği 2015 yılı yatırım programında bulunan "Hatay İli 1/100 000 Ölçekli Çevre Düzeni Planı, 90 000 Hektar Alanda 1/5000 Ölçekli Revizyon ve İlave Nazım İmar Planı Yaptırılması İşi" çalışmaları kapsamında Hatay halkıyla buluşmaya devam ediyor.
Geçtiğimiz günlerde Erzin, Dörtyol, Payas, İskenderun, Belen ve Arsuz’da vatandaşlarla buluşarak gelecek 25 yılın şehircilik planlamalarını masaya yatıran HBB İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığına bağlı uzmanların ziyaret noktası Reyhanlı ve Altınözü oldu.
22 Şubat Çarşamba Günü Reyhanlı Belediyesi Konferans Salonu’nda gerçekleşen toplantıya Reyhanlı Belediye Başkanı Hüseyin ŞANVERDİ, HBB İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanı İhsan ÇAKAR ve beraberinde resmi kurum ve kuruluş temsilcileri, belediye meclis üyeleri, mahalle muhtarları da katılım gösterdi. Gerçekleşen toplantıda Reyhanlı’nın tarım ve hayvancılık alanındaki potansiyelinin planla birlikte arttırılması ve ihtisas tesislerinin kentimize sağlayacağı yararlardan bahsedildi.  

GELECEĞİN MODERN ŞEHİRLERİNİN TEMELLERİ ATILIYOR

Reyhanlı’da gerçekleşen toplantıda konu ile ilgili düşüncelerini aktaran Reyhanlı Belediye Başkanı Hüseyin ŞANVERDİ’’ İmar planlamasında uygulanan projelerin memleketimize büyük faydalar sağlayacağını, şehrimizin kalkınmasına ve gelişimine destek olacağını ifade ederken, tüm ilçelerde yapılan bu imar çalışmalarıyla da geleceğin modern şehirlerinin temelli atılıyor’’ dedi.
Toplantıda söz alan mahalle muhtarları Reyhanlı’daki mahallelerde mülkiyet problemlerinin yaşandığına dikkat çekerek sorunların giderilmesi noktasında yapılacak çalışmalardan dolayı HBB’li uzmanlara teşekkür etti.
Reyhanlı İlçesi’nin ardından Altınözü Belediyesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen toplantı da ilçenin taşıdığı demografik ve topoğrafik özellikleri içeren kapsamlı bir sunum gerçekleştirildi.
Altınözü Belediyesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya katılan Altınözü Belediye Başkanı Rıfat Sarı ve Belediye Meclis Üyeleri bu kapsamlı çalışmanın bir parçası olmaktan duydukları memnuniyeti dile getirdi.
 
 
 
 
Geleceğin Modern Şehirlerinin Temelleri Atılıyor videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş