Skip Navigation Links

Belediye şehir tiyatrosu buluşmaya hazır

İskenderun Belediyesi bünyesinde sürdürülen çalışmalarla, çocuklar için hazırlanan bir oyun sahnelenme aşamasına geldi.

Kültür Sanat   A+a-

İskenderun Belediyesi’nde bir süredir sürdürülen tiyatro çalışmaları belli bir düzeye geldi.
İskenderun Belediyesi bünyesinde sürdürülen çalışmalarla, çocuklar için hazırlanan bir oyun sahnelenme aşamasına geldi.
Yapılan tiyatro çalışmaları İskenderun Belediyesi Kültür Sitesi sorumlusu, Mimar Sinan Üniversitesi, Güzel Sanatlar Akademisi Sahne Bölümü Mezunu Nasır Zubaroğlu tarafından yürütülmekte.
Konuyla ilgili olarak Nasır Zubaroğlu, “Çalışmalarımız tamamen amatör bir anlayışla yapılıyor ancak önümüzdeki dönem içinde mutlaka şehir tiyatrosu olarak kurumsallaşmak gerekir diye düşünüyorum” dedi.
Yazar Muharrem Buhara’nın “Canlanan Masallar” adlı müzikli çocuk oyununun yönetmenliğini üstlenen İskenderun Belediyesi çalışanı Veteriner Hekim Gökhan Harbiyeli ise daha önce çalıştığı Antakya Belediyesi Şehir Tiyatrosu’ndaki deneyimlerini iskenderun Belediyesi tiyatro çalışmalarına aktarır oldu.
Işık ve ses sorumlusu Şahsen Yangın’ın üstlendiği tiyatro oyunda kitap sevgisine ve kitap okumanın önemine vurgu yapılıyor. Sahnelenecek oyunda rol alan oyuncular ise şöyle açıklandı;

OYUNCULAR
Gökhan Harbiyeli, Murat Bolat, Mert Kıreylioğlu, Onur Sercan Varlı, Ezgi Diliçıkık, Yonca Karpuz, Türkü Debreli, Ayşe Uzgaç, Ersin Kaya
İlk gösterimin 22 Mart 2010 saat 18: 30’ da belediye çalışanları ile onların çocuklarına, ikinci gösterimin ise 27 Mart 20102da Dünya Tiyatrolar Günü ile 29-30-31 Mart tarihlerinde Milli Eğitim’e bağlı okulların öğrencilerine ücretsiz olarak yapılacağı bildirildi. Tiyatroya ait sahne dekorlarının ise İz Reklam tarafından ücretsiz olarak tiyatro grubuna hediye edildiği öğrenildi.

 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet