Skip Navigation Links

Avrupa Birliği'nden Gazze'ye insani yardım

Avrupa Birliği, insani krizin olduğu Gazze'ye 3 milyon avroluk acil yardım yapacağını açıkladı. Yardımın gıda, tıbbi malzeme ve barınma ihtiyaçlarını

Kültür Sanat   A+a-

Yardımın gıda, tıbbi malzeme ve barınma ihtiyaçlarını karşılamak için yapılacağı belirtildi.

AB Kalkınma İşleri komiseri Louis Michel de İsrail'e yardım geçişlerine izin vermesi çağrısında bulunarak, her geçen gün Filistin halkının durumunun daha umutsuz hale geldiğini belirtti.

AB'nin yeni dönem başkanı Çek cumhuriyeti'nin Dışişleri Bakanı Karel Schwarzenberg de İsrail'e, insani yardımların Gazze'ye geçişine izin vermesi çağrısında bulundu.

Schwarzenberg, yaptığı açıklamada, "Bir devletin kendini koruma konusundaki tartışmasız hakkı bile sivilleri etkileyen eylemlere izin vermez" dedi.

Çek bakan, İsrail ile Filistinliler arasında arabuluculuk için bugün Ortadoğu'ya gidecek. Heyette, AB Ortak Dış Politika ve Güvenlik Yüksek Temsilcisi Javier Solana ile Fransa ve İsveç'in dışişleri bakanları da bulunacak.

İNSANİ YARDIMLARDAN SORUMLU AB KOMİSYONU ÜYESİ MİCHEL: "1,5 MİLYON İNSAN, BELÇİKA'NIN YÜZDE 1'İNDEN BİRAZ FAZLA BİR ALANA SIKIŞTIRILMIŞ"

AB Komisyonu, İsrail saldırısı altındaki Gazze'ye 3 milyon avro acil insani yardımda bulunacağını bildirdi.

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet