Skip Navigation Links

Bahçeşehir Koleji Robotik Şampiyon Oldu

Dünyada 80 ülkede düzenlenen First Lego League (FLL) robotik turnuvasının, bu yıl Mersin Yunus Emre Kültür Merkezi'nde

Bahçeşehir Koleji Robotik Şampiyon Oldu

Gündem   A+a-

 
Dünyada 80 ülkede düzenlenen First Lego League (FLL) robotik turnuvasının, bu yıl Mersin Yunus Emre Kültür Merkezi'nde gerçekleşen Bölge Turnuvası'nda, Bahçeşehir Koleji İskenderun Kampüsü 'Ubuntu' isimli takımla Şampiyon oldu.
First Vakfı ve Lego firmasının ortak çalışmasından doğmuş olan FLL, gençler ve çocuklardan oluşan takımların, her yıl dünya gündemine ait farklı bir tema üzerinde araştırma yapıp, çözüm ürettiği, çözüm projelerini evrensel sunum yöntemleriyle paylaştıkları, özgüven inşa ettikleri bir yarışmadır.
 
Türkiye'de 13.'sü düzenlenen yarışmanın bu yılki teması 'Hayvanlar: Yaşam Ortaklarımız/Animal Allies'. 
 
 
Bahçeşehir Koleji İskenderun Kampüsü'nden katılan ve koçluğunu Fen Bilimleri öğretmeni/Bahçeşehir Koleji Ulusal Robotik Koordinatörü Mahmut Reyhani'nin yaptığı ekip Alize Bütüner, Ayşe Zeynep Karaca, Cemre Bulut, Dilem Celkan, İlayda Başeğmez, Ayberk Selvi, Berke Aydoğan, Deniz Erdem Dönmezer ve Ekin Derin'den oluşuyor.  'Neden Ubuntu?' sorusuna, takım koçu Reyhani'nin cevabı; 'Afrika'da 'Ubuntu' ben, biz olduğumuz zaman 'ben'im' demektir. Dolayısıyla paylaşımın ve farkındalığın Afrikadaki diğer adıdır.' şeklinde yanıt verdi. Takımın yarışma sırasında sunduğu robotik performansın yanı sıra hazırladıkları drama gösterisi ve söyledikleri FLL şarkısı jüri üyelerinin büyük beğenisini kazandı. Kedilerin, çok hızlı hareket ettikleri için araç sürücüleri fark edemeden kazalarda hayatını kaybettiğine dikkat çeken Ubuntu, bunu engellemek için arabalara termal kamera takılabileceğini söyleyerek, bunu içeren bir de proje sundu.
Takım koçunun yanı sıra Bilişim öğretmeni Furkan Temel, Matematik öğretmeni Sevilay Uçan, Fen Bilimleri öğretmenleri Aysun Taşkapan ve Adem Koçak'ın da yarışmanın hazırlık sürecinde ve yarışma sırasında destek olduğu ekip, 4-5 Mart tarihlerinde İzmir'de düzenlenecek olan Türkiye Şampiyonası için kolları sıvadı. 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet