Skip Navigation Links

Hatay Valiliği Açıkladı!

Hatay Valiliği yeni kimlik kartlarına müracaat ile ilgili açıklamada bulundu.

Hatay Valiliği Açıkladı!

Gündem   A+a-

 
Hatay Valiliği yeni kimlik kartlarına müracaat ile ilgili açıklamada bulundu.  Hatay Valiliği'nin yaptığı açıklamada yeni kimlik kartı müracaatlarının 3-4 yıl içerisinde tamamlanacağı belirtildi.
 
Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı başvuruları 02 Ocak 2017 tarihinden itibaren İl ve İlçe nüfus müdürlüklerince alınmaya başlanmıştır.
 
Ancak vatandaşların var olan nüfus cüzdanlarını derhal değiştirmesi gerektiği yönündeki yanılgıya bağlı olarak ilçe nüfus müdürlüklerinde aşırı yoğunluk ve izdiham yaşanmakta olduğu Hatay Valiliğine ulaşan bilgilerden anlaşılmıştır.
 
Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı Yönergesi doğrultusunda Yeni Kimlik kartlarının dağıtımı 3-4 yıl içerisinde tamamlanacağından vatandaşların mevcut nüfus cüzdanlarının değiştirilmesini zorunlu kılacak haller ( nüfus cüzdanının kayıp olması veya tahrifat sebebiyle kullanılamayacak durumda olması) dışında geçerliliğini koruyacak.
 
Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartlarının dağıtımının planlandığı 3-4 yıllık süre içerisinde vatandaşların tüm kamu kurum ve kuruluşlarında iş ve işlemlerini mevcut nüfus cüzdanlarıyla yapabilecekler.
 
Bu nedenle vatandaşların bu süreçte acele davranmalarına gerek bulunmamakta.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet