Skip Navigation Links

Keman ve Piyano Resitali Büyüledi!

İskenderun Belediyesi'nin sanat etkinliği kapsamında, klasik müzik konseri düzenlendi. Mustafa Kemal Üniversitesi Mustafa Yazıcı Devlet Konservatuarı

Kültür Sanat   A+a-

Keman ve Piyano Resitali Büyüledi!
 
İskenderun Belediyesi’nin sanat etkinliği kapsamında, klasik müzik konseri düzenlendi.
Mustafa Kemal Üniversitesi Mustafa Yazıcı Devlet Konservatuarı Konser Salonu’nda düzenlenen keman ve piyano resitali davetlileri büyüledi.
Gülden Teztel’in piyano ve Bahar Biricik’in kemanıyla verdiği klasik müzik konserine, İskenderun Kaymakamı Ali İhsan Su, 39.Mekanize Piyade Tugay ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Burhanettin Aktı ve eşi Gülendam Aktı, İskenderun Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek ve eşi Dr.Ümran Civelek, MKÜ Rektör Yardımcısı Prof.Dr.Ali Koç, MKÜ Su Ürünleri Fakültesi Dekanı Prof.Dr.Ayşe Bahar Yılmaz, MKÜ Mustafa Yazıcı Devlet Konservatuarı Müdür yardımcısı Yrd.Doc.Dr.Hülya Şereflişan ve çok sayıda davetli katıldı.
Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek ve eşi Dr.Ümran Civelek, davetlileri kapıda karşıladı. 
‘Çağdaş müziğin gelişmesinde Atatürk ve C.R.Rey’in çabası var’
İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı Piyano Anasanat Dalı’nda sanatçı öğretim elemanı olarak görev yapan Gülden Teztel ile İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı’nda keman öğretmenliği yapan Bahar Biricik, program aralarında eserlerle ilgili bilgilendirmede bulundu.
F.M.Veracini, C.Tartini/Kreisler, A.Dvorak, E.Elgar, J.Brahms, P.de Sarasate/Markov, B.Bartok, D.Kabalevsky, M.de Falla’nın eserlerinin yer verildiği konserde konuşan keman sanatçısı Bahar Biricik, çağdaş çok sesli müziğin yerleşmesi ve gelişmesinde en başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ve o’nun öngörüsüyle Fransa’daki eğitimini bırakıp konservatuara öğretmenlik yapmaya gelen en önemli bestecilerimizden Cemal Reşit Rey’in olağanüstü çabasının büyük rolü olduğunu söyledi. 
‘Ruhumuzu dinlendirdiniz’
Davetlilerin alkışı ile desteklenen Bahar Biricik’in konuşmasının ardından, program, Cemal Reşit Rey’in, Anadolu izlenimleri-Manisa (Ege bölgesinden zeybek havası) eseri ile devam etti.
Anonim/C.Aşkın’ın Sarı Gelin, F.Kreisler Viyana Marşı ve Prelüd ve Allegro eserine programında yer veren sanatçılar Gülden Teztel ve Bahar Biricik’e, çiçek ve plaketle teşekkür eden Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, salonda asılı bulunan Atatürk’ün resminin altındaki ‘Herkes her türlü mesleğin sahibi olabilir ama asla sanatçı olamaz’ veciz sözünü göstererek, “Ne kadar haklı. Herkes sanatçı olamaz. Suyu kaynağından içmek gibi bir şey. Klasik müzik denizde yüzmek gibi sanki. Denize atlayınca yavaş yavaş yüzmeyi öğrenirsin. Denizde onun keyfine varınca, daha çok yüzmek istersin. Ruhumuzu dinlendirdiniz. Katıldığınız için teşekkür ediyorum” dedi.
Salonu dolduran davetlilere konsere katıldıkları için teşekkür eden Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek’in, “Beğendiniz mi tekrarlayalım mı?” sorusu, salondan alkış ve yüksek sesle “Evet” yanıtı aldı.
Bunun üzerine sanatçılar, son bir eser daha çalarak, programını tamamladı. 
Sanatçılar Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek’i ziyaret etti. Keman sanatçısı Bahar Biricik ve piyano sanatçısı Gülden Teztel, klasik müzik konseri öncesi, Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek’i makamında ziyaret etti. Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek’in eşi Dr.Ümran Civelek’in de katıldığı ziyarette konuşan sanatçılar, kentimizi çok beğendiklerini ifade etti.
Konuklarına İskenderun’un eski ve yeni fotoğraflarının yer aldığı İskenderun albümü veren Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, sohbet etti. 
Sanatçıların özgeçmişi
Beş yaşında piyano eğitimine başlayan Gülden Teztel, İTÜ Dr.Erol Uçer Müzik İleri Araştırmalar Merkezi’nde (MIAM) sürdürdüğü doktorasını 2007 yılında tamamladı. 2011 yılında doçent ünvanı aldı. Fransa, İngiltere, Almanya, İsviçre, Kuveyt, Ermenistan ve ABD’de, ayrıca Türkiye’nin birçok şehrinde konserler veren Gülden Teztel’in, Cihat Aşkın ile birlikte yaptığı “Schumann” CD’si, Kalan Müzik etiketiyle 2010 Schumann yılında yayınlandı.
Halen İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı Piyano Anasanat Dalı’nda Sanatçı Öğretim Elemanı olarak görev yapıyor.
Bahar Biricik ise, keman eğitimine 11 yaşında İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı’nda Giray Rasenfos ile başladı. İtalya, Mısır, Tunus, Ürdün, İspanya ve Portekiz’de oda müziği konserleri veren Bahar Biricik, 25.Uluslararası İstanbul Müzik Festivali’nde Gustav Kuhn yönetimindeki İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası eşliğinde Vivaldi’nin üç keman için konçertosunu devlet sanatçıları Suna Kan ve Ayla Erduran ile birlikte seslendirdi.
İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı’nda keman öğretmenliği yapan Bahar Biricik, sanatta yeterlik çalışmalarını devlet sanatçısı Prof.Suna Kan ile sürdürüyor.

Keman ve Piyano Konseri ile 8gun
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet