Skip Navigation Links

Gazeteci – Yazar Uğur Mumcu Anıldı!

Basın şehidi Uğur Mumcu için CHP İskenderun parti binasında anma töreni düzenlendi.

Gazeteci – Yazar Uğur Mumcu Anıldı!Web
TV

Gündem   A+a-

 Ankara’daki evinin önünde arabasına konulan bombanın patlaması sonucu 24 Ocak 1993 tarihinde katledilen Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İskenderun İlçe Teşkilatı, CHP İskenderun Gençlik Kolları, İlçe Örgütü ve partililerin katılımı ile basın şehidi Uğur Mumcu için parti binasında anma töreni düzenlendi.
 
Bir dakikalık saygı duruşu ve akabinde İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan törende kısa bir konuşma yapan CHP İskenderun İlçe Başkanı Yusuf Mansuroğlu, “Adaletsizliğin ulusumuzun zihnine, ruhuna karanlık bir bulut gibi çöktüğü günümüzde bilinmesini isteriz ki Uğur Mumcu ve onun onurunu sonsuza kadar yaşatacağız ve faili meçhullerin hesabını soracağız” dedi.
 
İskenderun CHP Gençlik Kolları Başkanı Onur Baştaş ise, “Gazetecilik gibi onur gerektiren bir mesleği hakkıyla yapan, doğru bulduğunu değil bulduğu doğruları yazan aydın bir gazeteciydi. Bu yüzdendir ki hep haklının yanında durmuştu. Sözler verdik. O katledildi ve birçok siyasi, avukat, yazar onun katilini bulmak için sözler verdi. Ama ne onlar ne de biz Uğur kadar cesur olamadık. Ona en büyük ayıbımız cinayetini karanlık perdelerin arkasından çıkarmamak, çıkaramamaktı. Oysa o her türlü karanlığın üstüne bir meşale gibi atılırdı. Söylenecek ve ders alınacak çok fazla şey var” diye konuştu.
 
Yapılan konuşmaların adından Uğur Mumcu’nun ‘Unutma Ey Halkım’ adlı şiir okunarak, Mumcu’nun hayatı slayt şeklinde katılımcılara izletildi.
 
 
 
Gazeteci – Yazar Uğur Mumcu Anıldı! videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet