Skip Navigation Links

Antakya Mobilyacılığını Geliştirme Projesi

Mustafa Kemal Üniversitesi'nde Antakya Mobilyacılığını Geliştirme Projesi sertifika töreni düzenlendi

Antakya Mobilyacılığını Geliştirme Projesi

Gündem   A+a-

Mustafa Kemal Üniversitesi'nde Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından Antakya Mobilyacılığını Geliştirme Projesi (ANMOGEP) kapsamında eğitim alan firmalara sertifikaları Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Veysel Eren’in katılımıyla gerçekleşen törende verildi. 
 
Avrupa Birliği ve Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Rekabetçi Sektörler Programı kapsamında, Antakya Ticaret ve Sanayi Odası tarafından yürütülmekte olan Antakya Mobilyacılığını Geliştirme Projesi (ANMOGEP) ile kurulacak “Ortak Kullanım Tesisi” sayesinde, Hatay ilindeki küçük ölçekli el yapımı mobilya imalatçılarının ileri teknoloji ürünü makinalar kullanarak ürünlerini daha kısa sürede, daha kaliteli ve daha ucuza üretmesi hedefleniyor. 
 
Proje grup takım lideri John Toner, projenin ortak kullanım tesisi, teknoloji ve iş geliştirmede önemli destekler sağlayacağını belirtti, takım lideri John Toner’ dan sonra söz alan Antakya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Selahattin Eskiocak ise proje ile hem mobilya sektörünün daha ileri bir seviyeye taşınacağını hem de Hatay’ın sosyo-ekonomik gelişimine katkıda bulunulacağını söyledi. 
 
Proje Koordinatörü Prof. Dr. Mehmet Özbirecikli firmalara yönetim, motivasyon, iletişim, karar verme, fiyatlandırma ve markalama gibi işletmenin birçok boyutunu ilgilendiren konuda eğitim verdiklerini belirtti. 
 
Projeye eğitim desteği veren İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Songül Kakilli Acaravcı ise fakülte ve üniversite olarak sanayicilere önemli katkılar sunabileceklerini, aktarılan bilgilerle bir sinerji yaratılıp bölgesel kalkınmaya önemli düzeyde katkı sağlanacağını ifade etti.
 
Tören sonunda katılımcılara teşekkür eden Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Veysel Eren Proje ile mobilya sektörünün önemli ivme kazanacağını projenin sektör gelişimi açısından fırsat olduğunu ifade etti. Tören toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi. 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet