Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

İçmesuyu Ve Arıtma Tesisi Sorunu Çözüme Kavuşuyor

Prof. Dr. Veysel Eroğlu “Proje İle Hatay’a Menba Kalitesinde İçmesuyu Temin Edeceğiz”

İçmesuyu Ve Arıtma Tesisi Sorunu Çözüme Kavuşuyor

Gündem   A+a-

 
·         Prof. Dr. Veysel Eroğlu “Proje İle Hatay’a Menba Kalitesinde İçmesuyu Temin Edeceğiz”…
Orman ve Su İşleri Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü, Hatay’ın içmesuyu ve arıtma tesisi sorununu çözüme kavuşturmak için harekete geçti. Proje ile bölgeye menba kalitesinde su temin edeceklerini belirten Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu “Hatay İçmesuyu ve Arıtma Tesisi ile Hatay merkez ve Samandağ ilçelerine bağlı 16 mahalleye yılda 35,32 milyon metreküp arıtılmış içme ve kullanma suyu temin edeceğiz” dedi.

94 Kilometre Uzunluğunda İsale Hattı İnşa Edilecek
DSİ Genel Müdürlüğü 94 kilometre uzunluğunda inşa edilecek Hatay İçmesuyu İsale Hattı’nın 25 kilometresini tamamladı. Fiziki gerçekleşme oranı yüzde 22’ye ulaşan proje kapsamında toplam 70 bin metre boru, 12 adet depo ve 7 adet terfi merkezi yapılacak.
Hatay İçmesuyu İsale Hattı ile yüzde 58’i tamamlanan Hatay İçmesuyu Arıtma Tesisi tamamlandığında Hatay Merkez ve Samandağ ilçelerine bağlı 16 mahalleye (Çekmece, Aknehir, Gümüşgöze, Koyunoğlu, Kuşalanı, Mızraklı, Subaşı, Sutaşı, Tavlaköy, Tomruksuyu, Toygarlı, Turunçlu, Uzunbağ, Yaylıca, Değirmenbaşı ve Harbiye) yılda 35,32 milyon metreküp menba kalitesinde içmesuyu sağlanacak.

“Toplam 1 Milyon 200 Bin Kişiye İçmesuyu Temin Edilecek”
DSİ tarafından 2003-2016 yılları arasında Hatay’a toplam 1 milyar 107 milyon TL yatırım yapıldığının altını çizen Prof. Dr. Veysel Eroğlu “2003 yılından bugüne kadar Hatay’da 2 adet içmesuyu tesisi tamamladık ve toplamda 650 bin kişiye yılda 47 milyon metreküp içmesuyu temin ettik. 2019 yılı sonuna kadar 4 adet içmesuyu tesisini daha himete alarak, toplamda 1 milyon 200 bin kişi için 82,32 milyon metreküp arıtılmış içme ve kullanma suyu sağlayacağız” diye konuştu. 




Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş