Skip Navigation Links

Avrupalı Gençler Hatay'da Buluştu

Hatay Gençlik Derneği'nin Bulgaristan, Letonya, Çek Cumhuriyeti, Romanya, Polonya, Litvanya gibi Avrupa'nın farklı ülkelerinden gelen 20 katılımcı ile

Kültür Sanat   A+a-

Hatay Gençlik Derneği’nin Bulgaristan, Letonya, Çek Cumhuriyeti, Romanya, Polonya, Litvanya gibi Avrupa’nın farklı ülkelerinden gelen 20 katılımcı ile yürütülen Avrupa Birliği Gençlik Projesi sona erdi.
“Ötekilerin İçinde Kendini Bul” (Find Yourself in the Others) isimli ve Kültürel Çeşitlilik konulu Avrupa Birliği Gençlik projesi kapsamında Avrupa’dan gelen gençler Kültürel Çeşitlilik, Sorun Giderme Yönetimi, Avrupa Vatandaşlığı, Kültürlerarası Öğrenme, Sosyal Dahil Etme gibi konularda eğitim almanın yanı sıra Hatay’ın tarihi ve kültürel değerlerini de yakından tanıma fırsatını buldular.

Katılımcı gençlerin bir kısmı hayatlarında ilk kez bir Camiyi gezdiklerini, ezan sesi duyduklarını, künefe yediklerini, Uzun Çarşıyı gezdiklerini, Hatay insanının dil bilmemesine rağmen her konuda kendilerine yardımcı olduklarını ve cana yakın olduklarını belirterek, farklı dinlerden ve kültürlerden insanların bir arada yaşamasından çok etkilendiklerinin altını çizdiler.
Avrupa Komisyonu ve Türkiye Başbakanlık Ulusal Ajansı tarafından desteklenen eğitim içerikli projenin eğitmenliğini Mustafa Kemal Üniversitesi Öğretim Görevlisi ve tecrübeli gençlik eğitmeni Koray Cengiz yapmıştır. 11 Eylül 2009 tarihinde projenin sona ermesi ile birlikte katılımcılar ülkelerine dönüş yaptılar.
Hatay Gençlik Derneği, 19-25 Ekim 2009 tarihinde Gürcistan’da gerçekleştirilecek olan Eğitim Kursuna katılımcı gönderecek olmanın heyecanını da yaşıyor.

 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet