Skip Navigation Links

Öğrencilerin “ E Fashion Magazine” Başarısı

Senem Kalkar ve öğrencileri tarafından Avrupa Birliği’nin Ulusal Ajansı tarafından desteklenen e-twinnig proje çalışmalarına katıldı.

Öğrencilerin “ E Fashion Magazine” Başarısı

Eğitim   A+a-

Hatay’ın İskenderun ilçesi Denizciler Mahallesi’nde eğitim öğretimi sürdüren Mustafa Kemal İlkokulu 2015-2016 Eğitim ve Öğretim Yılında 3-B Sınıf öğretmeni Senem Kalkar ve öğrencileri tarafından Avrupa Birliği’nin Ulusal Ajansı tarafından desteklenen e-twinnig proje çalışmalarına katıldı. 
Projede elde edilen başarının belgesi ise Hatay İl Milli Eğitim Müdürü Kemal Karahan tarafından Mustafa Kemal İlkokulu Müdürü Eyüp Korkmaz ve Sınıf Öğretmeni Senem Kalkar’a takdim edildi. 
“ E Fashion Magazine” yani (Moda Dergisi) adlı E-twinnig üzerinden yürütülen projede dergi iki bölümden oluşturuldu. Birinci bölüm elektronik sözlüğü, ikinci bölüm ise kıyafet tasarımı kapsadı. Polonya ve Türkiye arasında gerçekleşen bu projede, öğrencilerin yabancı dili ve yaratıcılık yeteneklerini geliştirmek amacı hedeflendi. Bu amaçla öğrenciler, kıyafet adlarını 3 dilde (İngilizce-Lehçe-Türkçe)öğrenerek, internet üzerinden 3 dilli elektronik sözlük oluşturuldu. Daha sonra ise her bir öğrenci bir kıyafet tasarladı, resimlerini çizdi ve boyadı. Tasarladıkları bu kıyafetleri giyerek sunum yapıp katalog oluşturdular. Öğrenciler bu çalışmalarını Puizlet, Learning Apps, Kahot gibi web2 araçlarını kullanarak gerçekleştirdiler. Oluşturulan elektronik sözlük ve katalog resimleri internet üzerinden oluşturulan bir elektronik dergide yayınlandı. Böylece “ E Fashion Magazine” (Moda Dergisi) dergimizi çıkarmış olduk.(http://goknap.wix.com/e-fashion )
 
Bu başarılı çalışmamız sonucunda öğrencilerimiz konuşma, telaffuz ve dinleme becerilerini kazanmakla beraber web 2 araçlarını da kullanmayı öğrendiler.
 
Bu çalışmalar ulusal ajans tarafından önce “Ulusal Kalite Etiketi” ile daha sonrada “Avrupa Kalite Etiketi” ile ödüllendirildi. 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet