Skip Navigation Links

Müze sunumu yapıldı..

Arkeolog Engin YÜKSEL ve Arkeolog Ayşegül YÜKSEL tarafından hazırlanan, 'Müzenin Toplumsal Yönü' ne dikkat çeken, İskenderun'un ihtiyacı ve şartlarına

Kültür Sanat   A+a-

Arkeolog Engin YÜKSEL ve Arkeolog Ayşegül YÜKSEL tarafından hazırlanan, “Müzenin Toplumsal Yönü” ne dikkat çeken, İskenderun’un ihtiyacı ve şartlarına uygun, kuruluş prosedürlerinin kurumsal, hukuksal ve bilimsel süreçlerinin ayrıntılı olarak açıklandığı "Kent Müzesi & Araştırma Merkezi Projesi" İskenderun Belediye Başkanı Dr. Yusuf CİVELEK ve Meclis Üyelerine Belediye Meclis Salonu’nda sunuldu.

Çalışma ve öğrenim hayatlarında benzer projelerde görev almış, bu konularda bilimsel ve popüler dergilerde yayınları bulunan ve en son Uluslararası BTC Petrol Boru Hattı projesinde uzman arkeolog ve saha sorumlusu olarak görev yapmış arkeologlar Ayşegül YÜKSEL ve Engin YÜKSEL yaptıkları sonuç açıklamasında şunları söylediler:
"Sanatsal imitasyon eserler ve harita, resim vb. yardımcı materyaller kullanılarak daha geniş ve derin bir hareket alanında sergileme / anlatım tekniği olanağı sağlanılmasının yanında, getirilen mimari form ve personel yapısı ile de küçük, çağdaş, değişken, hareketli; koleksiyon anlamında çeşitli, yeni sergileme ve anlatım yöntemlerine uygun, toplumsal paylaşım yapısı üst düzeyde bir yapılanma oluşacak ve T.C. İskenderun Belediyesi Kent Müzesi & Araştırma Merkezi, tarihi boyunca farklı kültür ve inançlara ev sahipliği yapan ve onların bir arada yaşayabilmesi için değerler üreten İskenderun’un, geçmişe açılan penceresi, yaşayan ve yaşatan tarih anlayışı ile geleceğe ortak bir bilinçle bakmasını sağlayacak temel unsurlardan biri, kent kimliğinin önemli bir parçası olarak kültür ve sanat hayatının odak noktası olacaktır.

 

Burası bizim kentimiz, bu konuda bir ihtiyaç varsa seve seve görev alırız ve İskenderun’a hak ettiği müzeyi kazandırırız. Bu konuda toplumsal bir uzlaşma oluşması şart, kültür –sanat hayatında yer alanlar bu konu hakkında fikrini söylemeli, herkes desteğini vermeli. Acilen bir panel toplanmalı, sanatçısından öğretmenine işçisinden işverenine bütün kesimler bu işin içinde olmalı, bir yerinden tutmalı. Belediye Başkanımız Sn. Dr. Yusuf CİVELEK ve değerli Meclis üyeleri müze fikrine sıcak bakıyorlar fakat Belediyemiz ağır bir borç yükü altında, bu projenin bir ucundan da halkımız tutmalı. Aslında bu halkın müzesi olacak."

 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet