Skip Navigation Links

Müsiad Cumhurbaşkanı Gül'ü ziyaret etti..

Ziyarette Müsiad Hatay Şube Başkanı Fatih Tosyalı da vardı..

Kültür Sanat   A+a-

MÜSİAD Heyeti, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ü, MÜSİAD’ın 2009 Yılı Ekonomi Raporunu sunmak, 13. ve 14. Uluslararası İş Forumları (IBF) hazırlıkları hakkında bilgi vermek ve MÜSİAD Başkanlar Toplantısı Sonuç Bildirisi’ni takdim etmek için Cumhurbaşkanlığı Köşkü’nde ziyaret etti.
Yaklaşık bir buçuk saat süren ziyaret sonrası yazılı bir açıklama yapan MÜSİAD Hatay Şube Başkanı Fatih TOSYALI, “Görüşmede, bu yıl hazırladığımız 2009 Yılı Ekonomi Raporumuzu sunma, güncel ekonomik durumları değerlendirme ve geçtiğimiz hafta sonu gerçekleştirdiğimiz MÜSİAD Başkanlar Toplantısı sonrasında hazırlanan Sonuç Bildirisi’nde yer alan görüşlerimizi Sayın Cumhurbaşkanımıza ayrıntılı olarak arz etme fırsatı bulduk” dedi.
Güncel konuları Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile bire bir konuşma şansını elde ettiklerini de ifade eden Tosyalı, “Sayın Cumhurbaşkanımızla yaptığımız görüşmede, bu yıl hazırladığımız ve tematik mesajı da “Küresel Kriz, Yeni Dersler” olan raporumuzu takdim etme ve geçtiğimiz hafta sonu gerçekleştirdiğimiz MÜSİAD Başkanlar Toplantısı sonrasında hazırlanan Sonuç Bildirisi’nde yer alan; ‘Teşvik Paketi Düzenlemesi, Tek Katsayı Uygulamasına Geçilmesi, Kamu ve Özel Sektördeki Fiyat Artışları, Üretime Katkısı Olmayan Sıcak Para Girişleri, Kredi Garanti Fonu, Kalkınma Ajansları, İç Piyasaya Yönelik Canlandırma Tedbirleri, Şirket Birleşmeleri, KOSGEB ve Avrupa Birliği Yolunda Acilen Yapılması Gereken Reformlar’ konularındaki görüşlerimizi ayrıntılı olarak arz etme fırsatı bulduk. Ayrıca, 350’yi aşkın Türk ve 1500’ü aşkın yabancı işadamının katılımlarıyla 13 – 16 Ekim 2009 tarihlerinde Kahire’de gerçekleşecek olan 13. Uluslararası İş Forumu’nun (IBF) hazırlıkları ve 2010 yılında Türkiye’de MÜSİAD Fuarı ile birlikte organize edilecek olan 14. IBF hakkında Sayın Cumhurbaşkanımıza detaylı bir bilgi sunarak, ülkemizin en önemli organizasyonlarından biri haline gelen bu organizasyona bundan öncekilerde olduğu gibi desteklerini talep ettik. Kendileri de ülkemizi tanıtıcı, işadamlarımızın imkânlarını artırıcı bu tür faaliyetleri desteklemeye devam ettiklerini ve bundan sonra da edeceklerini buyurdular. Sayın Cumhurbaşkanımızın bu desteklerini arkamızda hissetmek, biz işadamları için en önemli bir motivasyon kaynağıdır ve kendilerine bu konuda şükranlarımızı arz ederiz.” şeklinde konuştu. Toplantıya çeşitli illerinden katılan Diğer Şube Başkanları da Cumhurbaşkanı Gül’e kendi bölgeleri ve şehirleri ile ilgili sorunları ayrı ayrı anlatma fırsatı buldular. Ayrıca MÜSİAD üyelerinin bazı bölgelerde yaptığı yatırımlar ve bundan sonraki projeler kendilerine aktarıldığında, bunlar Sayın Cumhurbaşkanımızın özel ilgisine ve tebrikine mazhar oldu.
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet